x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

13 Apr 2009   •   00:00
CONSTANŢA
Bricul "Mircea" a plecat ieri în mar­şul anual de instruire practică, ce va dura până la 1 septembrie. Potrivit Sta­tului Major al Forţelor Navale Ro­mâ­ne, la bordul navei şcoală se va afla un echipaj format din 190 de persoa­ne, dintre care 63 de studenţi şi două studente de la Academia Navală "Mir­cea cel Bătrân", 34 de elevi şi pa­tru eleve de la şcoala Militară de Ma­iştri Militari "Amiral Ion Murgescu".

AMENDĂ NOROI
O societate comercială din Bucu­reşti a fost amendată cu 3.000 RON în week-end, pentru că maşinile sale au murdărit strada cu noroi.  Societatea sancţionată are în derulare construirea unui imobil pe Strada Chiristigiilor şi a fost depistată că nu respectă legislaţia în vigoare şi nu spală autovehiculele atunci când ies din şantier, murdărind carosabilul. Conducerea societăţii respective a mai fost amendată de încă trei ori pentru aceeaşi faptă.
    
LEGE CONTESTATĂ
Preşedintele Băsescu a cerut Parlamentului reexaminarea Legii de aprobare a OUG 94/2008 pentru stabilirea unor măsuri privind pune­rea în circulaţie a paşapoartelor electronice. Şeful statului contestă modificarea legislativă prin care un imobil din proprietatea privată a RAPPS trece în proprietate publică a statului cu titlu gratuit. Preşedinţia precizează că, având în vedere preve­derile constituţionale care garantează şi interzic exproprierea fără dreaptă şi prealabilă despăgu­bire, consideră că modificările aduse OUG 94/2008 încalcă dreptul de proprietate şi contravin ordinii constituţionale.

DOLJ
Doi poliţişti doljeni au fost depistaţi sâmbătă după ce au picat testul de integritate profesională. Procurorii doljeni şi ofiţeri de poliţie judiciară de la DGA au organizat o acţiune pentru testarea integrităţii profesionale a poliţiştilor doljeni. În urma acţiunii, au fost depistaţi agenţii de poliţie N.C. şi B.V., care au primit de la un investigator sub acoperire suma de 300 lei, pentru ca acesta din urmă să nu fie sancţionat pentru depăşirea limitei de viteză legală.
   
IAŞI
Doi tineri din Paşcani s-au ales cu dosare penale, pentru că au tras cu o ar­mă în abajurul unui stâlp de ilu­mi­­nat stradal. La controlul efectuat de poliţişti asupra autoturismului în care se aflau cei doi, pe bancheta din spate a fost găsită o armă tip pistol au­tomat, cu acumulator electric, de culoare neagră, de calibru 6 mm, cu bile de plastic. Ulterior s-a stabilit că arma aparţine unui tânăr în vârstă de 22 de ani. Tânărul a fost amendat cu suma de 1.000 de lei.

FESTIVALUL SCRUMBIEI

Câteva mii de gălăţeni au participat ieri pe faleza Dunării la cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Scrumbiei. Ma­nifestarea a început cu un concurs, care a adunat su­te de împăti­­miţi ai spor­t­ului cu mo­meala şi un­di­ţa. Au urmat un cros al tuturor vârste­lor şi demonstraţii de ci­clism acrobatic. Faleza Dunării a fost îm­pân­zită cu grătare care oferă gă­lă­ţe­nilor peste 300 kg de scrumbie, iar be­rea a fost oferită la preţ de produ­că­tor.

×
Subiecte în articol: observator