x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

14 Apr 2009   •   00:00

14 aprilie 2009



LEGE REEXAMINATĂ
Preşedintele Traian Băsescu cere Parlamentului reexaminarea unei noi legi. Este vorba despre Legea privind trecerea unor terenuri din domeniul public al statului şi din administrarea Academiei de ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Siseşti" - Institutul de Cercetare - Dezvoltare pentru Montanologie Cristian - Sibiu în domeniul public al oraşului Cisnădie şi în administrarea CL Cisnădie. Motivul cererii de reexaminare este că actul normativ nu prevede destinaţia terenului, astfel că "diminuarea domeniului public al statului este nejustificată şi inoportună", explică Preşedinţia.

FOTBALIST LA JUDECATĂ
Ionuţ Bâlbă, fotbalist al Politehniciii Iaşi, a fost trimis ieri în judecată pentru conducere sub influenţa alcoolului. În octombrie 2008, Bâlbă a fost urmărit de un echipaj de Poliţie pe o stradă din Iaşi, în timp ce se afla la volanul maşinii sale. Dus la spital, pentru recoltarea probelor de sânge, s-a stabilit că fotbalistul avea la prima probă o alcoolemie de 1,1 grame la mie alcool în sânge.

FĂRĂ RESTRICŢII
Restricţiile impuse pentru lucrările de reabilitare a Centurii de Vest a Ploieştiului au fost ridicate. Măsura a fost luată din cauza numărului mare de autoturisme care trece, la fiecare final de săptămână, spre munte şi mai ales de Paşte. Restricţiile se vor impune din nou, după data de 22 aprilie 2009. (Laura Calciu)

AJUTAŢI UN BEBELUŞ!
Un bebeluş suferind de ciroză are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Pentru că micuţul Luca Mihai nu mai poate lupta mult timp, părinţii au nevoie urgentă de 50.000 de euro pentru un transplant de ficat la o clinică din Italia. Cei care-l pot ajuta pe Luca sunt rugaţi să doneze în conturile deschise la BCR pe numele mamei, Luminţa Raluca Mihălăchioiu.
Cont
RON: RO71RNCB0463102759060001

EURO: RO44RNCB0463102759060002.

ACCIDENT NAVAL
Doi adolescenţi au murit, iar alte cinci persoane au fost rănite după ce două ambarcaţiuni s-au ciocnit pe Canalul Magearu. Potrivit directorului Căpităniei Zonale Tulcea, Iulian Ichim, accidentul s-a produs duminică, în jurul orei 21:00. O ambarcaţiune în care se aflau şapte localnici din Sulina a lovit o altă ambarcaţiune, care era oprită şi în care nu se afla nici o persoană. În urma impactului şi-au pierdut viaţa doi adolescenţi de 15 şi 16 ani, iar alte cinci persoane au fost rănite, fiind duse la spital.

DOSARUL FNI
Ioana Maria Vlas a solicitat ieri micşorarea pedepsei pe care a primit-o de la Curtea de Apel Bucureşti(CAB), şi nu achitarea, aşa cum a procedat la înfăţişările anterioare. Fost administrator al SOV Invest, Vlas a recunoscut că este vinovată de abuz în serviciu, însă a susţinut că a fost constrânsă moral să acţioneze în acest mod ca administrator al SOV Invest. CAB a condamnat-o, la 18 iunie 2008, pe Ioana Maria Vlas la zece ani de închisoare pentru înşelăciune în formă continuată în dosarul privind prăbuşirea FNI.

BARTOLOMEU - SPITAL
ÎPS Bartolomeu (foto) a fost externat duminică seara din Clinica Medicală nr. 1 din Cluj-Napoca, unde se afla internat din cauza unor afecţiuni respiratorii. Mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, ÎPS Bartolomeu ar putea oficia chiar slujba de înviere la Catedrala Mitropolitană din Cluj. (D.Ş.)

TÂRGU-JIU
Centrul de Transfuzii Sanguine din Târgu-Jiu a fost spart duminică noaptea. Conform Poliţiei, hoţii care au furat bonurile de masă oferite donatorilor au pătruns în unitate chiar pe uşa de acces, pe care angajaţii au găsit-o deschisă. Bonurile au fost luate din biroul de contabilitate. Deocamdată nu se cunoaşte valoarea tichetelor. (Gabriela Mladin)

BRAŞOV
Aproximativ 60 de familii din localitatea braşoveană Săcele au rămas fără curent electric ieri-dimineaţă. Potrivit comisarului Claudiu Tămârjan, şeful Poliţiei Rutiere Braşov, şoferul unui TIR a pierdut controlul volanului, deoarece voia să scoată ceva din lada frigorifică a maşinii şi a ieşit de pe sensul său de mers. Paguba produsă de şoferul TIR-lui se ridică la 20.000 de lei, bani ce vor fi recuperaţi din asigurarea maşinii.

BOTOŞANI
Două persoane au murit şi alte trei au fost rănite ieri într-un accident rutier produs la ieşirea din municipiul Botoşani. Tragedia s-a produs din cauza unui şofer băut care, aflat la volanul unui autoturism, a intrat cu viteză excesivă într-o autoutilitară care circula regulamentar. În autoturism se mai aflau încă trei persoane. În urma impactului, cei doi şoferi au murit, iar pasagerii au fost transportaţi de urgenţă la spital.

POLIŢIST BĂTUT
Doi constănţeni sunt căutaţi de poliţişti, după ce duminică seară au agresat mai multe persoane, printre care şi un poliţist. Pentru a se apăra, poliţistul, şef al Postului de Poliţie Comana, a fost nevoit să folosească armamentul din dotare. După tragerea focului de armă, atacatorul s-a năpustit asupra maşinii de poliţie, distrugând capota acesteia, după care a fugit. În urma intervenţiei poliţiştilor, a fost reţinut un tânăr de 28 de ani, în timp ce doi fraţi, de 24 şi 28 de ani, sunt căutaţi încă.

DELFINI MORŢI
Şapte delfini din speciile Tursiops truncatus şi Phocoena phocoena au murit după ce au eşuat pe Litoralul românesc, între zona Mangalia şi Vama Veche, a anunţat Societatea de Explorări Oceanografice şi Protecţie a Mediului Marin Oceanic-Club. Biologul Răzvan Popescu-Mirceni, director coordonator al programului "Delfinii în criză", spune că amplasarea în larg a plaselor de pescuit ilegal a calcanului au forţat mamiferele să se retragă înspre coasta românească, iar curenţii le-au împins înspre mal. (A.A.)

×
Subiecte în articol: observator