x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

16 Apr 2009   •   00:00
CĂRŢI CU CIP
Deputatul PD-L Mircea Toader a declarat ieri  că intenţionează ca, împreună cu Guvernul, să promo­ve­ze un proiect de lege privind extinderea formei paşapoartelor electro­ni­ce şi la cărţile de identitate. Potri­vit lui Toader, în prezent, cărţile de identitate sunt uşor de falsificat şi există cazuri în care s-au luat credite bancare cu aceste cărţi de identitate false. Noile cărţi de identitate ar urma să conţină ci­puri pentru accesul în sistemul bancar.

SPORT SÂMBĂTA
Toate orele de sport ar trebui să se desfăşoare într-o singură zi pe săp­tămână, eventual sâmbăta. Minis­trul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ieri că ar fi mai bine ca aceste ore să nu se mai intercaleze cu celelalte materii. Pe de altă parte, Andronescu a subliniat că şcolile şi profesorii au libertatea de a decide dacă vor să adopte o astfel de soluţie sau nu. (E.M.)

TOLEA, TOT ÎNCHIS
Anatolie Ciumac rămâne în puş­că­rie, după ce, ieri, magistraţii Tribu­nalului Braşov au respins cererea înaintată de basarabean. Tolea solici­tase întreruperea pedepsei pentru o perioadă de trei luni pentru a fi mai aproape de fiul său, Sasha. Anatolie Ciumac a fost condamnat definitiv la 11 martie de Instanţa Supremă la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Scotch Club din Braşov, unde a fost acuzat de tentativă de omor în urma scandalului petrecut în iunie 1999.

RĂZBUNARE MĂRUNTĂ
Un orădean şi-a plătit factura la întreţinere în valoare de 200 RON cu monede de 10 respectiv 50 de bani. Omul a încercat ca în acest fel să îi pedepsească pe reprezentanţii Asociaţiei de Proprietari care îl în­căr­caseră cu 400 RON. Diferenţa între suma reală pe care trebuia să o achite (de 200 RON) şi banii care i s-au cerut la întreţinere (600 RON) reprezenta contravaloarea a 36 mc de apă caldă, respectiv 23 mc de apă rece. Deşi gre­şeala le aparţinea, reprezentanţii Asociaţiei s-au arătat tare nervoşi când au numărat banii. (Teodora Ivan)

GHELARI
Un copil a scăpat cu viaţă după ce a căzut de la etajul patru al unui bloc. Băiatul se juca împreună cu nişte prieteni într-un bloc dezafectat din co­muna hunedoreană Ghelari. La un mo­ment dat s-a dezechilibrat şi a că­zut în gol, suferind numeroase trau­matisme, fractură de coloană şi de şold. Băiatul a fost internat în spitalul municipal din Hunedoara. Poli­ţia continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs incidentul, dar şi a respon­sa­­bi­lităţilor în acest caz. (Monalise Hihn)

ACCIDENT ÎN BISTRIŢA

Trei persoane au murit şi alte 11 au fost grav rănite după ce o autobasculantă a lovit un microbuz cu muncitori. Accidentul a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri pe DN 15A, între localităţile bistriţene Herina şi Galaţii Bistriţei. Se pare că accidentul s-a produs după ce şoferul autobasculantei, în vârstă de 21 de ani, a intrat pe contrasens şi a izbit microbuzul cu muncitori. Nici unul din cei doi şoferi nu consumase băuturi alcoolice. 

×
Subiecte în articol: observator