x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

17 Apr 2009   •   00:00

17 aprilie 2009



VIVAT ACADEMIA
Pictorul Viorel Mărginean este invitatul emisiunii Vivat Academia, difuzate de Antena 2, sâmbătă de la ora 15:00. În dialogul cu Dan Constantin, Viorel Mărginean îi evocă pe profesorii care l-au format, povesteşte despre transformarea copilului de pădurar în artistul devenit Membru de Onoare al Academiei Române, ridică problemele acute ale breslei, ale unei generaţii de aur care expune rar din cauza lipsei unei Galerii Naţionale.

PROCES AMÂNAT
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au amânat ieri pentru 19 mai procesul în care Miron Mitrea este acuzat de fapte de corupţie. Instanţa a decis amânarea cauzei, deoarece unul dintre inculpaţi, Irina Jianu nu a avut apărător ales, judecătorii constatând lipsă de procedură. DNA a dispus la 5 martie trimiterea în judecată a lui Miron Mitrea, acesta fiind acuzat de corupţie în legătură cu lucrările de construcţie realizate la casa mamei sale.

BĂTAIE ÎN PIAŢA OBOR
Jurnaliştii care participau la un control organizat în Hala Obor de Oficiul pentru Protecţia Consumatorului (OPC) au fost agresaţi ieri de reprezentanţii unui magazin şi de cei ai unei firme de pază. Jurnaliştii au fost agresaţi de reprezentanţii magazinului aparţinând firmei SC Geanina Star SRL, care ascundeau o serie de nereguli pe care presa le-ar fi putut mediatiza. Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili cauzele incidentului.

NEMIRSCHI LA PRAGA
Nicolae Nemirschi, ministrul Mediului, a participat în perioada 14-15 aprilie 2009 la reuniunea informală a miniştrilor mediului din statele membre UE, desfăşurată la Praga. După multă vreme în care ţara noastră nu a prea avut o implicare concretă în ceea ce priveşte problemele de mediu, iată că adoptarea la sfârşitul anului trecut al "Ghidului privind adaptarea la efectele schimbărilor climatice" a reprezentat un prim pas. Au fost dezbătute şi acţiunile pentru pregătirea celei de-a 15-a Conferinţe a Părţilor la Convenţia-cadru a Naţiunilor Unite asupra Schimbărilor Climatice, care va avea loc la Copenhaga, în perioada 7-18 decembrie 2009.

LOTO 6/49
Premiul cel mare pus în joc la Tragerea Specială Loto 6/49 a Sărbătorilor de Paşte, de duminică, este de peste 8,8 milioane de euro.
În aceeaşi zi se organizează Tombola Sărbătorilor de Paşte cu o sută de premii a câte 2.500 lei. Participanţii la această tombolă trebuie să depună în urnele speciale din agenţiile loto cel puţin un bilet necâştigător, jucat şi validat la Tragerea Specială Loto 6/49 a Sărbătorilor de Paşte. Câştigătorii tombolei vor fi anunţaţi la 30 aprilie.

CAZUL CIOROGÂRLA
Instanţa va trimite Secţiei Parchetelor Militare o adresă privind declasificarea unor înscrisuri care sunt probe în dosarul privind furtul de arme de la unitatea militară din Ciorogârla, admiţând, astfel, cererea făcută ieri de avocaţi, în acest sens. Avocaţii au susţinut că cererea lor este întemeiată pe faptul că astfel ar putea pregăti în mod echilibrat apărarea clienţilor lor. Şedinţa de ieri a fost publică, iar instanţa a fixat un nou termen pentru 28 aprilie.

ANTENA 1 Şi ANTENA 3
În noaptea de sâmbătă, ANTENA 1 va prelua transmisia ANTENEI 3, care a pregătit o ediţie specială dedicată Paştelui. Începând de la ora 23:30, telespectatorii vor putea urmări slujba de Inviere din trei locaţii diferite, mănăstirea Voroneţ şi Patriarhie, dar şi din Constanţa, de pe malul mării. În platoul ANTENEI 3 sunt invitaţi reprezentanţi ai bisericii Ortodoxe Romane şi alte personalităţi.

×
Subiecte în articol: observator