x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

24 Apr 2009   •   00:00

24 aprilie 2009



VERDE PENTRU BICICLETE
Peste 1.000 de biciclişti se vor aduna mâine dimineaţă, la ora 10:30, pe Platforma TIMCO din Timişoara pentru a pedala împreună în cadrul campaniei "Verde pentru biciclete". Proiectul iniţiat de Fundaţia BEGA şi de Emil Cristescu încearcă, prin informare şi activităţi dedicate încurajării mersului pe bicicletă, să crească numărul bicicliştilor din Timişoara, şi nu numai. Printre participanţi se numără Elisabeta Lipă, Gianina Corondan, solista de muzică populară Nicoleta Voica, dar şi câţiva miliardari din TOP 300 pasionaţi de ciclism.

JUDECĂTORIE ÎN CRIZĂ
Instanţele clujene sunt aproape de colaps şi blocaj. Situaţia este cauzată de faptul că Guvernul a redus cu 20% fondurile pentru consumabile. Judecătorii care lucrează în aceste instituţii se plâng că pentru a putea imprima sentinţele îşi aduc hârtia de acasă. "Nu vom avea bani pentru timbre, pentru plata onorariilor avocaţilor şi nici pentru curentul electric. Bugetul pe 2009 este cu 20% mai mic faţă de cel din anii trecuţi", a precizat Vasile Grunea, vicepreşedintele Judecătoriei Cluj-Napoca. (L.A.)

GPS CU GHINION
O bandă de spărgători de maşini a fost prinsă graţie dispozitivelor GPS montate pe maşinile de salubrizare. Hoţii au furat o instalaţie GPS de pe o maşină de gunoi, care în cele din urmă i-a demascat. Instalaţia GPS furată era în funcţiune şi, astfel, poliţiştii de la Secţia 24 au putut afla imediat locul în care se aflau infractorii. "Probabil, hoţii credeau că acel dispozitiv GPS era un telefon, că altfel nu ştiu ce i-a putut tenta", a declarat directorul Serviciului de salubrizare.

INCENDIU ÎN CAPITALĂ
Un incendiu puternic a izbucnit ieri după-amiază la subsolul unui cămin de nefamilişti de pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu din Bucureşti. Patru persoane, între care doi copii, au fost evacuate. La faţa locului au ajuns două autospeciale, patru ambulanţe SMURD şi o maşină de descarcerare. Fumul gros a cuprins întreaga scară a blocului, de aceea pompierii au încercat să scoată oamenii din clădire pe geamurile de la etajele superioare. Cinci persoane intoxicate cu fum au fost transportate la spital.

ŞANTAJ LA TĂRGOVIŞTE
Doi bărbaţi din Târgovişte au fost arestaţi preventiv, sub acuzaţia de şantaj. Cei doi au fost prinşi în flagrant de poliţişti când primeau suma de 20.000 de lei în parcarea unui supermarket din oraş de la un bărbat pe care l-au agresat şi ameninţat. La finalizarea cercetărilor, dosarul în acest caz va fi înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.

MARAMUREŞ
Corpul Gardienilor Publici ar putea fi transformat în societate comercială. Măsura are scopul de a elimina finanţarea venită din partea Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, într-un moment în care bugetul consiliului a scăzut. Pe de altă parte, Corpul Gardienilor Publici Maramureş are o datorie de 22 milioane de lei către finanţele publice, acumulată în perioada 2001-2006, instituţia fiind printre primele din judeţ în ceea ce priveşte datoriile către bugetul de stat.

SPRIJIN REGAL
Regele Mihai a declarat ieri că, prin candidatura Principelui Radu la Preşedinţie, Familia Regală încearcă să arate cum trebuie slujit un popor adevărat. Fostul suveran şi-a arătat încrederea că Principele va putea să poarte această responsabilitate importantă: "Prin prezenţa în alegerile democratice pentru instituţia şefului statului, familia mea încearcă să unească şi să însănătoşească România de astăzi. Vrem să arătăm cum trebuie slujit un popor adevărat".

×
Subiecte în articol: observator