x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

28 Apr 2009   •   00:00

28 aprilie 2009



MOŢIUNE RESPINSĂ
Moţiunea simplă iniţiată de liberali "Educaţia sub cenzura Ecaterinei Andronescu - istoria se repetă" a fost respinsă ieri în plenul Camerei Deputaţilor cu 52 de voturi "pentru" şi 137 "împotrivă". Moţiunea nu a fost susţinută nici măcar de cei 59 de deputaţi liberali care au semnat-o, şapte dintre ei fiind absenţi de la şedinţă. Liberalii nu s-au lăsat însă descurajaţi de acest eşec şi au mai depus, tot ieri, o altă moţiune simplă denumită "Agricultura şi dezvoltarea rurală spre dezastru". (Dana Piciu)

PITEŞTI

Câţiva copii internaţi la Spitalul de Pediatrie Piteşti acuză intoxicaţii după ce în saloane s-a folosit o substanţă de deratizare. Cel mai afectat este un copil căruia ieri i s-a administrat hidrocortizon inhectabil. Alţi trei copii au fost supuşi unui tratament medical pentru a-şi reveni. Părinţii copiilor spun că vor sesiza, astăzi, Autoritatea de Sănătate Publică Argeş şi Ministerul Sănătăţii. (Elly Cristea)

GALAŢI
Tânărul reţinut în cazul atacului asupra a doi bărbaţi petrecut la Galaţi a fost arestat pentru 29 de zile. Marcel Precupeţu este unul din cei patru suspecţi care au bătut şi înjunghiat  sâmbătă doi gălăţeni - tată şi fiu. Magistraţii au mai decis citarea altor două persoane implicate în conflict pentru mâine. În cazul celei de-a patra persoane identificate nu există suficiente probe care să-i determine pe anchetatori să solicite reţinerea acesteia. (D. Mihalaşcu)

IAŞI
Ministerul Sănătăţii va înfiinţa, la Iaşi, al treilea institut oncologic din România, după cele aflate deja în funcţiune la Bucureşti şi Cluj. Conform unei declaraţii a minsitrului Ion Bazac citate de Mediafax, unitatea sanitară va avea şi o secţie pentru transplant medular. Mai mult, în septembrie, va deveni operaţional, pentru prima dată la nivel naţional, Registrul Donatorilor Onorifici de Celule Stem.

ANCHETĂ
Reprezentanţii IJP Cluj cercetează un poliţist care a fost filmat în timp ce era ridiculizat de câţiva tineri. Incindentul a avut loc într-o discotecă în care poliţistul, adjunct-şef al Postului de Poliţie Frata, era în misiune. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJP Cluj, Gina Pop, agentul-şef a mai fost internat cu unele afecţiuni, dar va fi supus la verificări medicale suplimentare. În imagini, poliţistul stă pe un scaun din discotecă şi pare că doarme, întrucât nu schiţează nici un gest atunci când tinerii încearcă să îl provoace şi dansează în jurul său. Potrivit Ginei Pop, poliţistul a acceptat pensionarea înainte de termen pe motiv de boală.

RESTRICŢII PE DN 7
Traficul rutier pe DN 7, pe sectorul de drum cuprins între ieşirea din municipiul Sebeş şi limita cu judeţul Hunedoara, se va desfăşura cu restricţii. Motivul îl constituie lucrările de consolidare a structurii rutiere. Circulaţia se va desfăşura alternativ, pe câte un sens de mers, iar dirijarea traficului se va face cu piloţi de circulaţie, asiguraţi de executantul lucrării. Pe acest sector de drum vor acţiona în permanenţă echipaje din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Alba. (Lucian Dobrater)

INCENDII ÎN CAPITALĂ
Un depozit de materiale de construcţii şi două standuri dintr-un complex comercial s-au făcut scrum în două incendii. Primul a izbucnit, în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 0:00-0:30, pe strada Andrei Şaguna în urma unui scurtcircuit, potrivit ISU Bucureşti. Cel de-al doilea incendiu a izbucnit, ieri-dimineaţă, la complexul comercial Dragonul Roşu. Două standuri au ars, iar un al treilea a fost afectat.

MEHEDINŢI

Vaccinarea polio-orală a copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 şi 5 ani a demarat ieri în patru comunităţi rurale din Mehedinţi. În Recea, Drincea, Punghina şi Cearâng, au fost identificaţi 111 copii cărora li se vor administra trei doze de vaccin antipoliomielitic întrucât până la această dată ei nu au mai fost vaccinaţi. De asemenea, alţi 164 de copii din judeţ vor fi imunizaţi cu vaccinul diftero-tetanic.

HUNEDOARA

Aproape o sută de copii de la patru centre de zi din judeţul Hunedoara nu vor mai beneficia de la 1 mai de masa de prânz. Situaţia este cauzată de faptul că bugetul Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului şi Asistenţă Socială (DGPCAS) a fost redus cu cinci milioane de lei. În plus, primăriile din Deva, Hunedoara, Petroşani şi Lupeni au refuzat să preia aceste patru centre de zi. În acelaşi timp, 50 de angajaţi de la aceste centre sunt trimişi în şomaj. Potrivi directorului general al DGPCAS Hunedoara, Viorica Popescu, un procent de până la 10% din personal va fi disponibilizat. (Monalise Hihn)


×
Subiecte în articol: observator