x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

08 Mai 2009   •   00:00

8 mai 2009



DE LA FINANCIARUL
Ziarul Financiarul şi Editura Litera vă propun de astăzi să descoperiţi evoluţia civilizaţiei umane cu ajutorul unei colecţii spectaculoase. MAREA ENCICLOPEDIE A CUNOAŞTERII, un proiect realizat cu sprijinul BCR, este o colecţie care va cuprinde şase volume ce însumează peste 500 de pagini. Enciclopedia se distribuie, în fiecare vineri, numai cu Financiarul. Cele şase volume ale lucrării prezintă informaţii esenţiale din toate domeniile majore ale vieţii sociale şi economice, ştiinţei, culturii etc.

WEEK-END CALD
Temperaturile acestui sfârşit de săptămână vor fi în continuă creştere. Maxima prognozată pentru azi este de 26°C, cerul va fi variabil, iar vântul va avea unele intensificări. Mâine, valorile vor ajunge la 28°C, tot sub un cer variabil. Duminică, ploile îşi vor face simţită prezenţa în majoritatea regiunilor. Temperatura maximă va ajunge la valorile unei zile de vară, 29°C, pe când minimele vor fi de 6°C.

ARCUL DE TRIUMF!
Circulaţia în zona Arcului de Triumf va fi oprită astăzi între orele 20:00 şi 23:00. Măsura a fost luată pentru a permite desfăşurarea evenimentelor organizate de Primăria Capitalei cu ocazia Zilei Europei. Nu se va circula pe Bulevardul Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Strada G.D. Mirea în sensul de mers spre Piaţa Victoriei, şi nici pe banda centrală, pe sensul de mers de la Piaţa Presei Libere spre centru. Traficul pe Bulevardul Alexandru Constantinescu de la Mărăşti în sensul de mers spre Arcul de Triumf va fi restricţionat.

FURT ÎNSCENAT
Un bistriţean a înscenat un furt dintr-un camion pentru a încasa o poliţă de asigurare. Camionul fusese parcat, ca urmare a unei defecţiuni, între Gâlgău şi Gura Vlădesei (Sălaj). Bistriţeanul, administrator al unei firme din Sângeorz Băi, a reclamat la poliţie faptul că în noaptea 13 spre 14 aprilie i-au fost sustrase din camion 104 cutii cu îmbrăcăminte în valoare de 40.000 de euro. Înscenarea a fost demascată de poliţiştii din Sălaj.

MITING AVIATIC
Aerodromul din Târgu-Mureş va fi mâine gazda unui miting aviatic, după 13 ani de pauză. Peste 50 de aeronave private vor fi prezente la evenimentul care va începe la ora 11:00, alături de piloţi şi instructori de zbor. Lotul naţional de paraşutişti şi paraşutişti militari vor executa salturi şi suprapuneri de paraşute, iar echipa naţională de acrobaţie "Hawks of Romania" a pregătit cu acest prilej o demonstraţie de excepţie. (R.C.)

UN ŞOFER "EFICIENT"
Un stâlp de electricitate, reţeaua de alimentare cu gaze de la două imobile şi două garduri au fost distruse ieri de un şofer din Călăraşi. Accidentul a avut loc pe Strada Zefirului din Călăraşi, din cauză că bărbatul a condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără a poseda permis auto. Atât soţia, cât şi fiul şoferului, pasageri în autoturism, au fost răniţi. Pentru a evita pericolul reprezentat de distrugerea reţelei de alimentare cu gaze, strada a fost blocată două ore.

×
Subiecte în articol: observator