x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

27 Mai 2009   •   00:00

27 mai 2009



OMORÂŢI LA BALASTIERĂ
Doi bărbaţi au murit luni seară, după ce au fost striviţi de o placă de beton.
Incindetul a avut loc la o balastieră aflată pe râul Timiş, în amonte de Lugoj. Potrivit IJP Timiş, cei doi nu lucrau la societatea care administra balastiera, iar în apropiere a fost descoperit un autoturism încărcat parţial cu balast. Poliţiştii cercetează dacă bărbaţii intraseră în balastieră pentru a fura.

CAZUL CHIŢAC
Procesul lui Mihai Chiţac a fost amânat marţi încă o dată până la 9 iunie 2009.
Judecătorul a dispus emiterea de noi adrese către Spitalul Penitenciarului Jilava şi către Spitalul de Urgenţă Floreasca prin care să se stabilească programarea fostului militar la un nou consult pentru operaţie. La 16 octombrie, judecătorii instanţei supreme i-au condamnat pe Victor Stănculescu şi pe Mihai Chiţac la câte 15 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav. Stănculescu a fost eliberat la 12 mai pentru un an.

FALS ŞI UZ DE FALS

Doisprezece membri ai unei grupări infracţionale au fost reţinuţi marţi dimineaţă.
Reţinerea s-a efectuat în urma unor descinderi organizate în comuna Bolintin Vale (Giurgiu), şi în Bucureşti. Cei 12 sunt acuzaţi de fals, uz de fals şi înşelăciune, după ce ar fi efectuat tranzacţii bursiere folosindu-se de datele de identitate a sute de persoane. În acest fel, ei au produs un prejudiciu evaluat la zeci de milioane de lei.

BUZĂU
O bretea ocolitoare a DN 2 E85 a fost blocată, luni seară la Buzău de doi bărbaţi.
Ruta de acces deserveşte şi maşinile de mare tonaj care vin şi pleacă de la Fabrica de bere din Buzău, astfel că proprietarii fabricii de bere au chemat poliţia. Cei doi bărbaţi au obţinut terenul printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă şi spun că sunt dispuşi să negocieze cu fabrica de bere o eventuală vânzare a terenului.

NĂSTASE, LA DNA
Fostul premier Adrian Năstase este urmărit penal de DNA în dosarul "Mătuşa Tamara" şi cel privind achiziţiile de obiecte din China. În cele două dosare, fostului premier Adrian Năstase i-au fost aduse la cunoştinţă învinuirile la 21 mai şi, respectiv, 26 mai. Năstase a fost ieri la sediul DNA, unde a stat aproximativ o oră.

PENSIILE, RECALCULATE
Aproximativ 200.000 de pensionari, beneficiari ai legilor speciale, vor rămâne fără o parte din bani. Cei mai mulţi sunt din Armată şi Interne, iar pensiile li s-ar putea reduce la o treime. Mihai Şeitan, consilierul pe probleme sociale al premierului, a declarat ieri că pensiile speciale vor fi recalculate prin noua lege a pensiilor, pe baza contribuţiei fiecărui beneficiar, ca în sistemul public. Procedura a fost deja discutată la Guvern.

ANI
ANI a sesizat Curtea de Apel Iaşi pentru confiscarea a 90.000 de euro din averea senatorului PD-L Dumitru Oprea. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a comparat ultimele declaraţii de avere ale lui Dumitru Oprea cu informaţiile furnizate de instituţiile competente şi a constatat că între valoarea averii dobândite în perioada 2001-2008 şi veniturile realizate rezultă o diferenţă nejustificată de 90.000 de euro, se arată într-un comunicat ANI.

BRAŞOV

Consiliul Local Braşov a aprobat luni ca localnicul care a câştigat în instanţă o parte a terenului de sub pasajul rutier de la Dârste, pe care se află şoseaua de centură a Braşovului, să fie despăgubit cu 270 euro pentru un metru pătrat, adică jumătate din preţul pe care l-a solicitat acesta.
Vankay Ladislau deţine, conform unei decizii judecătoreşti, un teren de circa 460 de metri pătraţi în municipiul Braşov şi 1.500 de metri pătraţi în zona Săcele.

Pasajul Dârste este o lucrare de utilitate publică şi reprezintă un nod rutier între DN 1 Bucureşti ­ Braşov şi şoseaua de centură a Braşovului. În urma evaluării terenului de către un expert independent s-a stabilit că valoarea de piaţă a terenului de 460 de metri pătraţi din municipiul Braşov este de 270 euro/mp.

Deşi a fost prezent la şedinţa de luni a Consiliului Local (CL) Braşov, Vankay nu a fost lăsat să-şi spună punctul de vedere şi nici să-şi negocieze terenul. Unii dintre consilierii locali au considerat că preţul de 270 euro/mp în zona respectivă este prea mare şi au contestat suma.

UCIS DE TAVAN LA LOCUL DE MUNCĂ
Tavanul unui apartament vechi din Cluj-Napoca s-a prăbuşit peste vecinii de la etajul inferior. Din cele patru persoane prinse sub dărâmături, una a fost ucisă, celelalte trei suferind răni uşoare. În apartamentul respectiv funcţiona o firmă de topografie, Topoclass SRL, iar oamenii surprinşi de incident în apartament se aflau în timpul programului de lucru. Kovacs Laszlo de 48 de ani a murit la scurt timp după prăbuşirea tavanului. Specialiştii ITM Cluj, mai mulţi poliţişti şi procurorul de serviciul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj analizează incidentul pentru a putea stabili care au fost motivele care au determinat prăbuşirea tavanului. (Lacrima Andreica)

×
Subiecte în articol: observator