x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

29 Mai 2009   •   00:00

29 mai 2009



DROGURI DE 18.000 €
Bărbatul arestat în timp ce încerca să vândă, în cartierul bucureştean Rahova, un kilogram de heroină cu 18.000 de euro este colaborator al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), la lotul "under 17" al României. Gabriel Voicu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, sub acuzaţia de trafic de droguri. Anchetatorii au stabilit că bărbatul este recidivist, el fiind condamnat în 2006 la patru ani de închisoare cu suspendare pentru aceeaşi infracţiune.

EPIDEMIE LA CISNĂDIE

Autorităţile s-au reunit, ieri, pentru a găsi soluţii la epidemia de enterocolită care a făcut peste 370 de victime în Cisnădie. Deşi încă nu au depistat cauza declanşării epidemiei, DSP Sibiu a solicitat autorităţilor oraşului să anuleze evenimentul de "Zilele Cisnădiei" la care sunt aşteptate câteva mii de oameni. Dr. Dorina Păcuraru, director în cadrul DSP Sibiu, a declarat că este posibil ca epidemia să fie transmisă prin intermediul apei potabile. (Dan Tomozei)

WEEK-END PLOIOS
Temperaturile scad în acest week-end ajungând la valori sub media normală pentru această perioadă. Azi, vor fi ploi cam în toată ţara, iar temperaturile vor fi cuprinse între 17°C şi 25°C. Mâine, temperaturile se vor încadra între 5° şi 22°C, iar ploile vor fi omniprezente. Ziua de duminică va fi asemănătoare cu cea de azi din punct de vedere al temperaturilor, dar şi al precipitaţiilor. În Capitală, azi şi mâine vor fi posibile ploi, maximele vor fi de 20°...23°C, iar de duminică vremea se va ameliora.

TIMIŞOARA
Doi tineri au ajuns la un spital din Timişoara după ce au fost împuşcaţi pe stradă cu un pistol cu bile de cauciuc. Cei doi, un tânăr de 20 de ani şi o tânără de 23 de ani, au fost împuşcaţi în timp ce se aflau pe strada Dorobanţilor, la ieşirea din Timişoara spre Lugoj. Cel care i-a împuşcat a fost găsit de poliţişti internat la Clinica de Cardiologie din municipiu şi susţine că de fapt el e victima incidentului.

DEVA
Strada Mihai Viteazul din Deva s-a transformat într-un adevărat râu după doar 15 minute de ploaie. Drumul situat chiar în centrul municipiului reşedinţă de judeţ a devenit impracticabil din cauza canalizării defectuoase. Zeci de maşini şi de pietoni au făcut eforturi deosebite pentru a traversa sau a se deplasa pe "canalul navigabil Mihai Viteazul". Municipiul Deva este inclus într-un program de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare în valoare de 60 milioane de euro. (Monalise Hihn)

FOLK ÎN PLUMBUITA

Iubitorii de folk sunt aşteptaţi la 1 iunie în Parcul Plumbuita la un adevărat regal. Cenaclul Flacăra îi adună pe Mircea Vintilă, Victor Socaciu, George Nicolescu, Magda Puşkaş, Cristian Buică, Emeric Imre, Valentin Moldovan, Mădălina Amon, Vanghele Gogu, Raul Cârstea, Vasile Mardare, Walter Ghicolescu, Andrei Păunescu, trupa Totuşi. Intrarea este liberă. Cenaclul a fost iniţiat, în anii '70, de poetul Adrian Păunescu şi s-a consacrat prin seria de concerte la care s-au lansat nume importante ale muzicii româneşti din zona folk.

×
Subiecte în articol: observator