x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

30 Mai 2009   •   00:00

30 mai 2009



GÂLCEAVĂ PE EDUCAŢIE
Cristian Adomniţei o acuză pe Ecaterina Andronescu că i-a sabotat pachetul de legi ale Educaţiei, elaborat în mandatul său. Fost ministru al Educaţiei Adomniţei spune că Andronescu le-a "ordonat" membrilor CES să voteze împotriva proiectului de legi ale Educaţiei, depus deja la Parlament. "Este inadmisibil ca ministrul Andronescu să se folosească de autoritatea funcţiei ca să-i oblige pe subordonaţi să nu dea aviz favorabil unui proiect legislativ atât de necesar", a mai declarat Adomniţei.

VIAŢĂ SĂNĂTOASĂ
Astăzi şi mâine, între orele 10:00 şi 18:00, Muzeul Ţăranului Român vă aşteaptă la Târgul pentru o Viaţă Sănătoasă. Peste 50 de participanţi vin cu propuneri diverse legate de viaţa sănătoasă, produse ecologice, echipamente sportive, cărţi de profil şi workshopuri cu teme variate, de la nutriţie sănătoasă până la sport. De asemenea, nu uitaţi să treceţi şi pe la standul Jurnalului Naţional, unde veţi regăsi cărţile din colecţia Viaţă Sănătoasă, CD-urile cu Muzică de Colecţie sau cărţile din colecţia Biblioteca Pentru Toţi. 1 leu din costul biletului va fi donat Asociaţiei Mai Mult Verde. Pentru mai multe detalii accesaţi www.targuripentrutine.ro.

CLUJ
Şase persoane au fost rănite după ce microbuzul în care se aflau s-a răsturnat la Cluj. Potrivit Poliţiei Rutiere Cluj, microbuzul în care se aflau 30 de persoane venea din Ungaria şi se îndrepta spre Miercurea Ciuc. Din primele informaţii reiese că şoferul microbuzului ar fi încercat să evite un tir şi s-a răsturnat.

NINSOARE ÎN PARÂNG
O parte din Masivul Parâng s-a acoperit ieri cu zăpadă. Ninsoarea a fost favorizată de răcirea puternică a vremii. Stratul de zăpadă s-a depus pe Vf. Cârja. "Parcă venea iarna, aşa de mari erau fulgii. Nu s-a depus strat de zăpadă în Staţiunea Parâng, deoarece pământul este cald", a declarat Remus Popescu de la Salvamont Petroşani. A mai nins uşor la Bâlea Lac şi în Masivul Postăvaru. În zilele următoare temperaturile vor fi în creştere, fără însă a ajunge la valoarea de 30°C.

GIURGIU
Suspectul principal în cazul unui furt comis în august 2008 la un bancomat este şoferul agenţiei bancare, în care se afla ATM-ul. Anchetatorii au stabilit că Marian M., din Teleorman, a sustras la 17 august 2008 119.500 lei dintr-un bancomat amplasat în Roata de Jos, judeţul Giurgiu. Totodată, s-a stabilit că suspectul, angajat al agenţiei ca şofer, a intrat în posesia cheilor de la intrarea în unitate şi de la bancomat şi cunoştea cifrul de deschidere al aparatului, potrivit sursei citate. Bărbatul a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă sub acuzaţia de furt calificat.

×
Subiecte în articol: observator