x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

31 Mai 2009   •   00:00

31 mai 2009



ŞUMULEUL MIC: SLUJBĂ DE RUSALII CU 100.000 DE PELERINI
Aproximativ 100.000 de pelerini au participat la slujba de Rusalii oficiată sâmbătă după-amiază în apropierea Capelei Salvator de pe Muntele Şumuleul Mic, potrivit Mediafax. Pelerinajul catolic de la Şumuleu Ciuc, cel mai mare din Europa Centrală şi de Est, îşi are originea în secolul al XV-lea. Liturghia de Rusalii a fost oficiată de arhiepiscopul romano-catolic de Kalocsa - Kecskemet, Babel Balazs din Ungaria.


FACILITĂŢI: MAI MULTE MAŞINI PRIN PROGRAMUL RABLA
Partea a doua a programului Rabla, care va începe de la 1 iunie, va cuprinde autoutilitare uşoare şi un număr nelimitat de autoturisme pentru persoanele fizice, a declarat ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, citat de Mediafax. Nemirschi a spus că prima parte a programului şi-a atins scopul, fiind un ajutor pentru industria auto, care în primele patru luni a avut o scădere a vânzărilor până în jur de 50% per total.


FRANŢA: DEZINFECTANT PESTE ŢIGANII ROMÂNI
Francezii care locuiesc în apropierea unei tabere de ţigani români din Toulouse, exasperaţi de mizeria provocată de aceştia, au stropit cu dezinfectant trotuarul pe care s-au instalat romii, într-o piaţă din oraş, relatează La Depeche. Miercuri, trei riverani, îmbrăcaţi în uniforme sanitare şi înarmaţi cu bidoane pline cu un produs dezinfectant, au stropit în faţa a circa 20 de martori tabăra de romi români care locuiesc în zonă de mai multe luni. Ei au aruncat pe trotuar saltelele şi păturile acestora. Ulterior, Poliţia a intervenit pentru a pune capăt operaţiunii.

×
Subiecte în articol: observator