x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

01 Iun 2009   •   00:00
REPORT LA LOTO 6/49
Premiul cel mare la tragerea Loto 6/49, de 10,8 milioane de euro, nu a fost câştigat nici în duminica aceasta. Numerele extrase au fost: 12, 28, 36, 24, 38 şi 22. Numărul „noroc": 0413009. Ultima dată, potul cel mare a fost câştigat în decembrie anul trecut şi a fost în valoare de aproximativ 290.000 de euro. Cel mai mare premiu din istoria acestui joc a fost de aproape 12,5 milioane de euro.

CENTRALA CERNAVODĂ

Lucrările la reactorul 1 al centralei nucleare de la Cernavodă continuă. Acesta a fost oprit sâmbătă, după ce o conductă de apă s-a fisurat. Nuclear­lectrica a anunţat că unitatea ar putea fi oprită pe o perioadă de 7 zile. În prezent, centrala nu mai produce curent electric, unitatea 2 fiind în revizie. Dispeceratul Energetic Na­ţional a decis punerea în funcţiune a unui grup la Complexul Energetic Turceni, pentru a compensa energia produsă de reactor. (Daniel Ionaşcu)

UN NOU PARC

Bucureştenii se bucură de un nou spaţiu verde. Parcul Văcăreşti a fost redat ieri locuitorilor din Sectorul 4 al Capitalei. Situat în vecinătatea Palatului Copiilor, parcul a fost inaugurat aseară, în prezenţa primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Pie­done. Parcul se întinde pe o suprafaţă de 100.000 de metri şi a fost amenajat pe locul unui fost teren viran.

FUGI DE TUTUN!
Ziua Mondială Antifumat a fost săr­bătorită ieri şi în Bucureşti. În Parcul Universităţii Politehnice din Capitală au fost organizate concursuri de role, biciclete şi cross, pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos, sub sloganul "Fugi de tutun!". Evenimentele fac parte din a doua etapă a celei mai mari campanii de conştientizare iniţiată de Comisia Europeană.

ACCIDENT FEROVIAR
Un tren local de persoane şi un camion s-au ciocnit ieri-dimineaţă, la 30 de kilometri de Timişoara. Şase persoane au fost rănite în urma co­liziunii care a avut loc la trecerea de nivel din apropierea comunei Satchi­nez. Garnitura a deraiat, iar în urma impactului au fost răniţi atât şoferul autovehiculului de mare tonaj, cât şi 5 călători din cei 25 care se aflau în garnitura de tren. Circulaţia feroviară pe linia secundară Periam - Timi­şoa­ra a fost întreruptă, iar o macara a repus trenul pe şine. (Mircea Opriş)

GREVĂ LA MEDIU
Salariaţii Gărzii Naţionale de Mediu încep astăzi acţiunile de protest prin grevă japoneză. Acţiunea se desfăşoară la nivel naţional, sindicaliştii cerând protecţia salariaţilor şi sporuri pentru angajaţii care execută serviciul de permanenţă. Angajaţii au anunţat continuarea protestelor printr-o grevă de avertisment la 15 iunie şi grevă generală la 22 iunie.

BOTEZ LA POLIŢIE
Un băieţel născut într-o secţie de Poliţie din Arad la începutul lunii martie a fost botezat ieri de oamenii legii care au ajutat-o pe femeia gra­vidă să nască. Naşii micuţului au fost cei doi poliţişti care erau de serviciu când femeia gravidă a intrat de pe stradă cerând ajutor şi a născut pe jos, în secţia de Poliţie, chiar pe haina unuia dintre agenţi.

×
Subiecte în articol: observator