x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

03 Iun 2009   •   00:00

3 iunie 2009



CONSTANŢA / Decedată din cauza sarcinii cu complicaţii
O gravidă a murit, marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, din cauza unor complicaţii, medicii nereuşind să salveze nici viaţa fătului. Femeia, în vârstă de 34 de ani, s-a prezentat iniţial la Spitalul din Mangalia pentru naştere la termen. Cadrele medicale de aici au decis să o transfere la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa deoarece femeia cântărea 110 kilograme (în condiţiile în care înainte de sarcină cântărea 60 de kilograme), dar era şi hipertensivă. Pacienta a ajuns, în noaptea de luni spre marţi, la cea mai mare unitate medicală din judeţ şi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale pentru scoaterea copilului, însă după efectuarea operaţiei de cezariană medicii au constatat că fătul era deja mort. Starea de sănătate a femeii s-a agravat, astfel că medicii au hotărât extirparea uterului. Femeia a fost internată apoi la Terapie Intensivă, unde i s-au făcut transfuzii şi i s-au administrat medicamente anticoagulante.  După aceste proceduri, femeia a suferit două stopuri cardiorespiratorii, iar medicii au reuşit de fiecare dată să o readucă la viaţă. După alte câteva ore, ea a suferit încă un stop cardiorespirator, care i-a fost fatal, medicii nereuşind să o mai resusciteze.


MEHEDINŢI / Omorâtă de zidul unei case
O femeie a murit şi alta a fost rănită după ce zidul unei case din Drobeta Turnu-Severin s-a prăbuşit peste ele. Cele două femei erau angajate ale unei firme care lucra la demolarea casei. "Ca urmare a unor lucrări făcute de firmă, nu au fost luate măsuri, tavanul s-a surpat, aproximativ 400 de kilograme de moloz, şi a surprins două persoane", a precizat şeful ISU MehedinţI, maiorul Florentin Dragomir. Cazul este anchetat de ISU Mehedinţi şi de ITM.

MUREŞ / De la primărie la apia
Fostul primar din Sântana de Mureş, Viorel Bubău (PSD), trimis în judecată, în urmă cu doi ani, de DNA pentru nereguli cu fonduri SAPARD, a fost instalat, marţi, în funcţia de director coordonator adjunct al APIA Mureş, în prezenţa subprefectului Cristian Ţucă.  Viorel Bubău a declarat că a acţionat doar în interesul cetăţenilor, că faptele de corupţie ce îi sunt imputate "nu există", subliniind că mijloacele de probă din dosarul penal aflat pe rolul Judecătoriei Târgu-Mureş au fost desfiinţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Cazul se află încă pe rolul Judecătoriei Târgu-Mureş. Bubău a fost trimis în judecată, în luna iulie 2007, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Târgu-Mureş, pentru infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, fiind acuzat, între altele, că ar fi prejudiciat bugetul UE cu peste 50.000 de euro.

BUCUREŞTI / Accident în lanţ
Şase maşini au fost avariate într-un accident care a avut loc, în noaptea de luni spre marţi, pe Şoseaua Olteniţei din Capitală. Incidentul a avut loc după ce doi şoferi s-au şicanat în trafic, iar unul dintre ei a pierdut controlul autoturismului, lovind cinci maşini parcat: un Volkswagen Touareg, două Dacii Logan, un Renault Symbol şi un Mercedes Vito, toate parcate lângă bordură. În urma impactului, maşinile au fost avariate, însă nici o persoană nu a fost rănită.

ENEL MUNTENIA  /  Casieriile vor fi închise în perioada 6-9 iunie
Casieriile Enel Energie Muntenia din Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu vor fi închise în perioada 6-9 iunie, ca urmare a lucrărilor de modernizare a sistemului informatic, a anunţat, marţi, compania. Totodată, în perioada 6-9 iunie nu va funcţiona nici sistemul de telecitire, transmitere telefonică a indexului contorului. În aceste condiţii, clienţii Enel Energie care trebuie să comunice indexul în intervalul menţionat vor utiliza sistemul telecitire înainte sau după perioada respectivă, se arată într-un comunicat al Enel. Programul de lucru cu publicul va fi reluat miercuri, 10 iunie. Clienţii Enel care doresc să achite factura de energie electrică, în această perioada, pot utiliza ca modalităţi alternative de plată oficiile poştale, reţeaua de ATM-uri a BCR, serviciul Direct Debit al Raiffeisen Bank, unităţile teritoriale ale Băncii Internaţionale Române, Unicredit Ţiriac, BCR, Creditcoop, BRD, ING Bank sau internetul.

×
Subiecte în articol: observator