x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

05 Iun 2009   •   00:00

5 iunie 2009



ŢUGLUI-DOLJ / PRIMARUL, AMENINŢAT CU O ARMĂ
Primarul unei comune doljene susţine că joi a fost ameninţat cu arma de un tânăr chiar în incinta Primăriei. Neagoe Paulică, edilul din Ţuglui, afirmă că scandalul a fost cauzat de nişte neînţelegeri existente între atacator şi o familie din localitate. Poliţiştii au intervenit după ce au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112. Craioveanul este cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri, urmând să stabilească dacă arma era deţinută legal.

ACUZE LA MUŞĂTEŞTI / APARATURĂ STRICATĂ DE ANGAJAŢII ELECTRICA
Localinicii din Muşăteşti afirmă că le-au fost arse electrocasnicele după ce o echipă de la Electrica a venit să repare reţeaua. Ion Murareci, viceprimarul comunei Muşăteşti, susţine că oamenii au înţeles pana de electricitate de marţi noapte cauzată de furtună, dar nu acceptă nepriceperea echipei de intervenţie. Reprezentanţii Electrica au informat autorităţile locale că vor cerceta cauzele incidentului şi au spus că, dacă se va dovedi că acesta a fost provocat de angajaţii săi vor începe o inventariere a obiectelor electrocasnice defecte pentru despăgubire.



MAFIOT PRINS

Un italian, membru al mafiei napolitane Camorra, dat în urmărire internaţională, a fost prins la Brăila. Bărbatul este suspectat de constituire a unei asociaţii de tip mafiot ai cărei membri comiteau infracţiuni de şantaj, înşelăciune, fraudă fiscală, fals în acte publice şi private, spălare de bani, fapte săvârşite pe teritoriul Italiei. F.G. va fi dus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, în vederea reţinerii şi prezentării ulterioare la Curtea de Apel Galaţi pentru emiterea mandatului de arestare provizorie. El urmează să fie extrădat autorităţilor italiene. (F. Coman)

DEMISII ÎN GRUP

13 dintre cei 18 medici ai Spitalului de Pneumoftiziologie din Baia Mare au demisionat ieri din funcţii. În aceste condiţii, unitatea a rămas fără personal de specialitate. Medicul Piroska Zagyva, liderul Sindicatului Independent al Medicilor din Maramureş şi unul dintre demisionari, a adăugat că cei care au renunţat la funcţii sunt medici pneumologi, radiologi şi de la laborator. Demisionarii şi-au explicat gestul prin faptul că nu au mai suportat "abuzurile" managerului spitalului TBC, Gheorghe Bota, susţinând că în ultimii trei ani acesta "s-a comportat dictatorial".

ANCHETĂ LA IJP IAŞI

Cazul unui poliţist ieşean care a anunţat că a fost împuşcat pe stradă este cercetat de conducerea IJP Iaşi. Bărbatul, subcomisar la DGA Iaşi, a reclamat la 112 că a fost agresat şi împuşcat pe stradă, însă primele verificări arată că bărbatul, băut fiind, ar fi căzut. Şeful Poliţiei Iaşi, Liviu Zanfirescu, a mai spus că în acest caz a fost întocmit dosar penal. "Nu noi stabilim sancţiunile în cazul unor sesizări mincinoase la 112, doar procurorul poate decide asta", a spus Zanfirescu. (Cristinel C. Popa)

POLIŢISTĂ ÎMPUŞCATĂ

Un agent de poliţie de la IJP Călăraşi şi-a împuşcat, din greşeală, o colegă de birou. Agentul, care activa în cadrul Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Toxice, manevra un pistol cu bile de cauciuc, ce fusese confiscat de la un cetăţean. La un moment dat, din cauza manevrării defectuoase a agentului de poliţie, pistolul cu bile, ridicat pentru cercetări de la un cetăţean, s-a descărcat, iar un glonţ a ricoşat din birou în gamba dreaptă a unei colege de birou. Poliţista a fost transportată la Spitalul Judeţean Călăraşi pentru îngrijiri medicale, iar agentul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi uz de armă neletală.

ACUZE LA VRANCEA
Prefectura Vrancea a fost sesizată că primarii unor comune din judeţ exercită presiuni asupra preşedinţilor secţiilor de votare. Edilii sunt nemulţumiţi că, potrivit actualei legi, nu mai pot face propuneri pe lista preşedinţilor şi a secţiilor de votare. De aceea încearcă să îi determine pe preşedinţii şi pe locţiitorii secţiilor de votare să renunţe şi să îi înlocuiască, ameninţându-i că îi lasă fără slujbe. Un caz special este în comuna Mera, unde preşedintele secţiei de votare nu este lăsat să folosească telefonul Primăriei, astfel că reprezentanţii Prefecturii trebuie să se deplaseze în localitate pentru a duce materiale referitoare la alegeri. (Dana Lepădat)

BEBE ABANDONAT

Un nou-născut a fost găsit pe scările de la metrou din staţia Policolor de o femeie alertată de plânsetele acestuia. Bebeluşul a fost preluat de o ambulanţă SMURD şi a fost transportat la un spital, unde a fost internat, starea acestuia de sănătate fiind bună. Din primele verificări s-a constatat că nou-născutul este un băieţel, de două kilograme, în vârstă de aproximativ o zi, născut în afara unei unităţi spitaliceşti întrucât avea cordonul ombilical legat cu o aţă. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a identifica persoana care a abandonat copilul.

VLAS, CONDAMNATĂ
Ioana Maria Vlas a fost condamnată la 10 ani închisoare pentru fals, înşelăciune şi abuz în serviciu, în dosarul FNI. Decizia îCCJ de ieri este definitivă. Tot ieri s-a decis ca AVAS să nu mai fie obligat să achite despăgubirile investitorilor FNI. Instanţa a mai decis, ca Ioana Maria Vlas, Gavril Bătrân, ştefan Boboc, Marian Petrescu şi alte şase persoane condamnate în dosarul FNI să plătească 750.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

BĂSESCU, ÎN IRAK
Preşedintele Traian Băsescu a propus ieri, la Bagdad, ca locul trupelor române din Irak să fie luat de oameni de afaceri. În acest fel este marcată încheierea prezenţei militare în cadrul Forţei multinaţionale din această ţară. "Credem că deoarece misiunea s-a încheiat trebuie să înlocuim soldaţii cu oameni de afaceri şi companii care să participe la reconstrucţia Irakului", a declarat şeful statului român. Băsescu a făcut o vizită-surpriză la baza militară din apropiere de Nassiriyah, pentru ceremonia care a marcat retragerea totală a trupelor române din Irak. (M.F.M.)

×
Subiecte în articol: observator