9 iulie 2009
SEMNAL MALPRAXIS
Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a semnalat ieri ambiguitatea sistemului menit să stabilească şi să sancţioneze malpraxisul. În opinia sa, cazurile de eroare sau neglijenţă medicală se vor menţine în sistemul sanitar românesc atât timp cât nu se va interveni legislativ asupra problemei. "Atât timp cât Colegiul Medicilor va fi şi for sindical, şi for ştiinţific desemnat să identifice culpa medicală, nimic nu se va schimba", a spus liderul PC. Pentru Dan Voiculescu, analizarea şi corectarea reglementării legislative a malpraxisului este o prioritate a Alianţei PSD+PC în viitoarea sesiune parlamentară.
AUDIERI AMÂNATE
Cei patru medici de la Centrul Medical Unirea (CMU), care trebuia să vină ieri-dimineaţă pentru audieri la sediul Poliţiei Capitalei, nu s-au prezentat. Aceştia urmează să fie citaţi din nou la 13 iulie. Până în prezent, în cazul decesului copilului în vârstă de 3 ani care a murit după un RMN a fost audiat doar tatăl băiatului. Oficiul tehnic pentru dispozitive medicale din cadrul Ministerului Sănătăţii, care a verificat cardurile de memorie ale defibrilatoarelor folosite în CMU în cazul copilului, au constatat că la primul aparat nu era înregistrat nici un electroşoc, iar la al doilea au fost trei.
DESCINDERI POLIŢIE
Peste două kilograme de heroină au fost găsite în urma a 15 descinderi făcute de poliţişti şi jandarmi ieri-dimineaţă la 15 adrese din Capitală, fiind vizate 35 de persoane suspectate că fac parte din cea mai mare reţea de traficanţi de droguri din ţară. Verificările în acest caz au început în urmă cu mai multe luni sub coordonarea procurorilor DIICOT. Membrii grupării sunt suspectaţi că aprovizionau Capitala cu droguri aduse pe filiera Turcia-Bulgaria.
PROCES ÎNTĂRZIAT
Procesul în care subofiţerul Floricel Achim şi cetăţeanul bulgar Marinov Zikolov au fost trimişi în judecată pentru spionaj şi trădare prin transmitere de secrete s-a amânat ieri pentru 27 iulie. Asta, deoarece Dragoş Petrişor, trimis în judecată în libertate pentru neglijenţă în păstrarea secretului de stat, nu s-a putut prezenta la proces. Procurorii au stabilit că, în perioada 2002-2008, Floricel Achim şi Marinov Zikolov au dezvoltat un sistem clandestin în baza căruia subofiţerul român procura din reţelele informatice ale unităţii militare unde îşi desfăşura activitatea informaţii secrete de stat ce au periclitat siguranţa statului român.
AMBULANŢE DOTATE UE
Un număr de 90 de ambulanţe din România beneficiază de sistemul de telemedicină cerut de UE şi folosit în medicina primară şi de urgenţă, scopul fiind ca toate salvările să fie echipate specific, a anunţat subsecretarul de stat Raed Arafat. "Vrem să avem astfel de sisteme pe toate cele 700 de salvări. Acum, ambulanţele pot trimite EKG-uri şi date ale bolnavilor spre Spitalul Floreasca din Capitală şi cel din Mureş", a declarat Raed Arafat. Subsecretarul de stat a făcut aceste declaraţii la simpozionul "Aplicaţiile în telemedicină", organizat de US Commercial Service România al Ambasadei SUA.
Citește pe Antena3.ro