x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Subvenţii din bugetul public

Subvenţii din bugetul public

de Lacrima Andreica    |    16 Apr 2009   •   00:00

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj, prin reprezentantul său, preşedintele Alin Tişe, a decis să subvenţioneze presa locală din bani de la buget.



Suma pe care Alin Tişe a decis să o aloce pentru a susţine presa clujeană se ridică la un milion de lei, iar banii trebuie să ajute media să treacă peste criza financiară din această perioadă şi asta după ce în ultimele luni au dispărut de pe piaţă cel puţin trei publicaţii, iar restul redacţiilor au trecut la disponibilizări şi la reduceri de salarii serioase.

Alin Tişe a anunţat că ar urma să se întâlnească cu toţi patronii media pentru a stabili o metodă prin care banii ar trebui să fie împărţiţi între instituţiile media.

Decizia preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, a fost contestată de Asociaţia Profesioniştilor din Presă (APPC) Cluj care susţine că această "iniţiativa ar afecta şi independenţa jurnalistică rămasă în mass-media clujeană".

Conducerea CJ a revenit asupra anunţului său şi şi-a nuanţat poziţia. "Vom plăti machete publicitare sau spoturi radio ori TV pentru campaniile de promovare ale judeţului sau pentru promovarea proiectelor noastre", a explicat Tişe.

×
Subiecte în articol: observator