x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Superstarul Frank Sinatra

Superstarul Frank Sinatra

27 Apr 2009   •   00:00
Superstarul Frank Sinatra

"Frank Sinatra" - o selecţie de 27 de piese care au făcut istorie - vă este oferită de Jurnalul Na­ţi­o­nal împreună cu Ediţia de Colecţie din 4 mai.



4841-90144-untitled1.jpgS-a apucat să cânte fără să fi învăţat o notă muzicală şi fără să fi luat vreo lecţie de canto. Singura lui legătură cu muzica de până atunci a fost cântatul la ukulele (n.r. - un hibrid hawaian de chitară cu lăută) pe plajele din Jersey. Dar într-o noapte a anului 1935 l-a ascultat pe Bing Crosby în concert. Aşa s-a hotărât să ajungă cân­tăreţ. Carismatic şi controversat, dăruit cu pu­terea de a renaşte din cenuşa propriei cariere ar­tistice, rege incontestabil al muzicii de estradă, Frank a fost poreclit de fanii săi "Chairman of the Board", "Ol' Blue Eyes", "The Voice", "Croon Prince of Swing", "Moonlight Sinatra" sau "Svengali of Swing".

A avut o viaţă personală tumultoasă, pre­sărată cu patru căsnicii din care au rezultat trei copii, dar şi cu numeroase relaţii neoficiali­zate. Astfel ar fi apărut în atenţia presei încă o fiică. A fost bă­nuit de legături cu Mafia, în acelaşi timp fiind prieten cu J.F. Kennedy. În 1980, Frank a intrat în Cartea Recordurilor pentru spectacolul cu cel mai numeros public de până atunci.


CALENDAR MAI 2009
La 11 mai vă propunem o poveste fascinantă despre Gigi Marga, artista care, după ce a stră­lu­cit în România ani de-a rândul, a plecat la New York, unde reuneşte comunitatea românilor şi le alungă dorul de ţară. Dem Rădulescu: un actor de­săvârşit. Un nume care nu mai are nevoie de nici o prezentare.

Ediţia de Colecţie din 18 mai vă propune o poveste fascinantă despre marele actor, precum şi un DVD excepţional pe care îl veţi regăsi, cu momente umoristice de neuitat, pe Dem Rădulescu.

Luni, 25 mai, Jurnalul Naţional vă întâmpină cu o Ediţie de Colecţie despre un mare interpret: menestrelul Bucureştilor vechi şi noi - Gică Petrescu. Mai ştie oare pământul câte generaţii au fredonat cântecele lui Gică Petrescu? Melodii fără vârstă. Vă oferim astfel prilejul de a reasculta cântecele lui Gică Petrescu, regăsite pe un nou album de colecţie.

×
Subiecte în articol: observator