x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sushi, chinezării şi baclavale, la Asia Fest 2017

Sushi, chinezării şi baclavale, la Asia Fest 2017

27 Noi 2017   •   11:50
Sushi, chinezării şi baclavale, la Asia Fest 2017

Locuitorii Capitalei s-au putut delecta, timp de trei zile, cu spectacole de muzică și dansuri asiatice, precum şi cu gustul inedit al bucatelor indiene, libaneze, turceşti, chinezeşti, taiwaneze ori japoneze, la cea de-a V-a ediție Asia Fest, primul festival al culturii asiatice, care a avut loc în perioada 24 - 26 noiembrie 2017, la Romexpo.

Pe lângă spectacole şi demonstraţii culinare, ediția acestui an a festivalului a găzduit şi finala concursului Ziua Națională Depozitul Kendama, care este un joc de îndemânare tradițional japonez.

În premieră, anul acesta Asia Fest a adus, în parteneriat cu Institutul Confucius București, un ansamblu de 12 cântăreți chinezi de muzică clasică. De asemenea, cultura coreeană a fost promovată prin momente artistice (recital K-Pop, recital muzică trot, Flashmob Dokdo) și workshop-uri interesante - atelier de caligrafie coreeană pe evantaie, decorat lampioane cu flori de cireș și origami. Tot o premieră a fost și “Aleea Artiștilor”, o zonă dedicată artiștilor cu lucrări fanart sau concepte originale.

Mai mulţi chefi celebri au făcut demonstraţii culinare, astfel că printre preparatele pe care vizitatorii le-au putut degusta s-au regăsit: pachețelele de primăvară, colțunașii chinezeşti, tortul de bezea cu înghețată prăjită, hashimaki (pizza japoneză)și, evident, sushi.

Dansurile chinezeşti, “Dansul leului” din spectacolul Drumul Mătăsii, “Taiji” cu evantaie și cu săbii şi proiecțiile de fotografii și filme chinezești nu au lipsit din programul acestei ediţii.

 

×