x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Teza la română va fi rediscutată

Teza la română va fi rediscutată

de Eugenia Mihalcea    |    09 Mai 2009   •   00:00

Conducerea Ministerului Educaţiei se va întruni, luni, cu membrii comisiei care a întocmit subiectele pentru teza cu subiect unic la română, pentru a rediscuta situaţia creată la subiectul dat la clasa a VIII-a.



Secretarul de stat Doina Pană a declarat ieri, la Bistriţa, că în cazul în care se vor impune măsuri punitive, din cauză că a fost inversat numele unui personaj din schiţa "Triumful talentului" de I. L.Caragiale, care a creat confuzie în rândul elevilor care au susţinut teza, acestea vor fi luate. "Eu am certitudinea că subiectul s-a inflamat foarte tare, lucru care nu e benefic pentru copii şi părinţi, pentru că nu face decât să-i dezorienteze sau să-i sperie. Eu am certitudinea că, în momentul în care vor fi afişate rezultatele, nu va mai fi nemulţumit nimeni", a spus Doina Pană.

Unul dintre subiectele date la teza la română elevilor claselor a VIII-a, joi, 7 mai, a fost analiza unui text din "Triumful talentului" de Ion Luca Caragiale - schiţă bazată pe două personaje cu nume similare Ghiţă Niţescu cu Niţă Ghiţescu. Cei doi sunt confundaţi în urma unui examen la caligrafie, creîndu-se, în acest fel, o situaţie hilară. Cele două nume au fost confundate, însă, şi de cei care au redactat subiectele de examen, iar pe foaia de teză Ghiţă a apărut, din greşeală, în locul lui Niţă.

Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar (CNCEIP) a anunţat, joi seara, că tezele care conţin numele lui Ghiţă Niţescu în locul lui Niţă Ghiţescu, personajele confundate de cei care au redactat subiectele tezei cu subiect unic la limba şi literatura română, nu vor fi anulate.

×
Subiecte în articol: observator