x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mai multe TIR-uri cu ajutoare donate în Sectorul 4 pleacă vineri spre Turcia

Mai multe TIR-uri cu ajutoare donate în Sectorul 4 pleacă vineri spre Turcia

de Redacția Jurnalul    |    16 Feb 2023   •   22:45
Mai multe TIR-uri cu ajutoare donate în Sectorul 4 pleacă vineri spre Turcia
Sursa foto: Profimedia Images

Mai multe TIR-uri cu ajutoare strânse în cadrul unei campanii derulate de Primăria Sectorului 4 al Capitalei pleacă vineri spre Turcia, grav afectată de cutremurele din această lună.

Potrivit unui comunicat al primăriei, s-au strâns 1.000 de saltele, 3.000 de pături, 1.200 de saci de dormit, în jur de 1.000 de perechi de încălțăminte, corturi, radiatoare și aeroterme, 12 tone de haine și aproximativ două tone de alimente neperisabile. Oamenii au mai donat apă, produse de igienă și de îngrijire pentru bebeluși.

Produsele au fost încărcate în TIR-uri care vor pleca vineri către Turcia, cu destinația Tekirdağ. De acolo, produsele vor fi preluate de Autoritatea pentru gestionarea dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) și distribuite comunităților din zonele grav afectate de cutremurele care au zguduit sudul țării.

„Mulțumesc foarte mult comunității noastre care a reacționat extraordinar de rapid pentru a ajuta oamenii din Turcia, afectați de un dezastru natural de o asemenea amploare. Locuitorii sectorului nostru au arătat că le pasă și că nu pot rămâne indiferenți în fața suferinței semenilor noștri”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Și ambasadorul Turciei a mulțumit comunității Sectorului 4. „Țara noastră a fost lovită de o mare nenorocire, poporul nostru plânge, iar foarte mulți dintre noi ne-am pierdut rude și prieteni. Ne-am trezit dintr-o dată cu nevoia de ajutor. Dumneavoastră ați reacționat cu sinceritate și ne-ați întins o mână de ajutor. Ați reușit să mobilizați atâta lume, să generați o energie pozitivă și să strângeți atât de multe lucruri de o necesitate primordială. Nu vom uita niciodată asta!”, a spus ambasadorul Turciei la București, Özgür Kıvanç Altan.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: TIR-uri ajutoare Turcia