x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Toate florile din lume

Toate florile din lume

10 Apr 2009   •   00:00
Toate florile din lume

"Toate florile din lume", strânse într-un buchet de şlagăre de muzică uşoară românească, vă sunt oferite de Jurnalul Naţional, împreună cu Ediţia de Colecţie din 27 aprilie.



A fost odată o "Florăreasă", dar şi "Băiat care ducea flori", oameni fără de care nu ar fi minunatele "Lalele"; "Margarete" nu ar fi fost atât de frumoase şi nici tinerele nu ar fi atât de plăcut impresionate la auzul cuvintelor: "Violete pentru fete". Şi chiar dacă azi nimeni nu mai strigă: "Panseluţe, albăstrele", se mai găseşte cineva care să spună că "Nu vreau să moară florile de măr" şi care să se mire în fiecare primăvară, doar "Au înflorit primii ghiocei". Dar "Să nu uităm nicicând să iubim trandafirii", ne somează poetic un glas plăcut de la radio, în timp ce un altul cântă: "Florile dragostei", iar sentimente abia răsărind timid îi duc pe câte unii la gesturi extreme: "Am cules în gând trandafiri". Uneori se întâmplă ca depărtările să facă din orice floare, fie ea "Firicel de floare-albastră", ori "Nufăr alb", sau chiar "Floare de colţ", un motiv de suspin: "Nu mă uita". Şi uite aşa, "Floare din floare", marii noştri interpreţi - Gică Petrescu, Margareta Pâslaru, Florin Bogardo, Dorina Drăghici, Mirabela Dauer, Marina Florea, Angela Similea, Florin Piersic, Anca Agemolu, Luigi Ionescu, Constantin Drăghici, Ilinca Cerbacev, Ducu Bertzi, Nicu Stoenescu, Marina Voica, Denise Roman, Victor Socaciu şi Gabriel Dorobanţu - ne spun poveştile florilor, poveştile lor, poveştile noastre.

Calendar aprilie 2009
La începutul Lunii Florilor - la 4 mai - Ediţia de Colecţie vi-l prezintă pe Frank Sinatra, un apreciat interpret şi un actor desăvârşit, laureat al Premiului Academiei Americane de Film în 1954. Ediţia va fi însoţită de un CD cu melodii excepţionale în interpretarea lui Frank Sinatra.

La 11 mai vă propunem o poveste fascinantă despre Gigi Marga, artista care, după ce a strălucit în România ani de-a rândul, a plecat la New York, unde reuneşte comunitatea românilor şi le alungă dorul de ţară. Cele mai frumoase melodii în interpretarea lui Gigi Marga le veţi regăsi pe albumul de colecţie.

×
Subiecte în articol: observator