x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Toate programele europene, la vedere pe net

Toate programele europene, la vedere pe net

12 Oct 2016   •   20:20
Toate programele europene, la vedere pe net
Sursa foto: Saklakova/Getty Images/iStockphoto

Ministerul Fondurilor Europene publică arhiva electronică care conţine proiectele şi contractele de achiziţie aferente programelor operaţionale 2007-2013.

„Am promis transparenţă şi asta înseamnă transparenţă: publicarea detaliilor despre 16.056 contracte de finanţare şi 151.348 contracte de achiziţie din fonduri europene”, a declarat Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene. Bazele de date deschise disponibile sunt completate periodic de către departamentele specializate din Ministerul Fondurilor Europene (MFE). „Arhiva publicată respectă dreptul la viaţa privată şi protecţia datelor personale şi, în conformitate cu legislaţia în vigoare, nu conţine date cu caracter personal referitoare la persoanele incluse în grupul ţintă al proiectelor. Având în vedere caracterul dinamic al corecţiilor financiare, MFE va publica aceste informaţii după finalizarea contestaţiilor şi rezolvarea în instanţă a tuturor posibilelor litigii. (…) Creşterea calităţii şi a numărului de date deschise publicate de MFE vine ca urmare a angajamentelor asumate de Guvernul României privind promovarea transparenţei, combaterea corupţiei şi utilizarea noilor tehnologii pentru a consolida actul de guvernare şi dialogul cu cetăţenii”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Echipa IT a realizat un script care va asigura actualizarea lunară a bazelor de date deschise cu informaţiile noi, încărcate în arhiva SMIS.
 

×