x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Toma Rus, şantaj la Paszkany

Toma Rus, şantaj la Paszkany

de Violeta Fotache    |    28 Mai 2008   •   00:00

Chestorul Toma Rus, adjunctul Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate (DGCCO), a fost ieri audiat de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat de fapte de corupţie şi de infracţiuni economice.

DNA SCHIMBĂ ÎNCADRAREA

Chestorul Toma Rus, adjunctul Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate (DGCCO), a fost ieri audiat de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat de fapte de corupţie şi de infracţiuni economice. La ieşirea de la DNA, avocatul său ales, Gheorghiţă Mateuţ a precizat că procurorii DNA au schimbat acuzaţia de trafic de influenţă adusă clientului său cu cea de şantaj, după ce, în urma plângerilor formulate la procurorii ierarhici şi procurorul general, a fost anulată ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale.

Despre şantaj, Mateuţ a precizat că ar fi fost practicat vizavi de patronul echipei de fotbal CFR Cluj, Arpad Paszkany. Două dintre acuzaţiile care i se aduc se referă la “Viafarm” SRL, societatea familiei, privind modul de închiriere a două spaţii, unul în Piaţa Mihai Viteazul din Cluj şi altul de la Piscicola SA. O altă acuzaţie se referă la apartamentul pe care acesta îl deţine în centrul Clujului şi pe care l-a închiriat unei firme de telefonie mobilă.

×
Subiecte în articol: observator