x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tomac: Abordarea lui Klaus Iohannis privind restricțiile pentru nevaccinați, fundamental greșită

Tomac: Abordarea lui Klaus Iohannis privind restricțiile pentru nevaccinați, fundamental greșită

05 Aug 2021   •   10:30
Tomac: Abordarea lui Klaus Iohannis privind restricțiile pentru nevaccinați, fundamental greșită

Poziționarea președintelui Klaus Iohannis pe tema restricțiilor pentru persoanele nevaccinate nu este cea mai fericită, spune eurodeputatul Eugen Tomac, care afirmă că vaccinarea obligatorie a angajaților din sistemul sanitar și a profesorilor este „o soluție ce merită luată în seamă”.

„Este o abordare greșită fundamental, în primul rând pentru că discutăm despre sănătatea publică și nu cred că discutăm despre fapte de îngrădiri sau discriminări care pot fi prezentate în această cheie, dintr-un simplu motiv, pentru că putem trece prin această pandemie doar dacă ne vaccinăm, altfel nu vom reveni foarte rapid la perioada de dinainte de pandemie (...). Nu cred că poziționarea președintelui este cea mai fericită, pentru că nu discutăm despre libertăți fundamentale îngrădite, ci despre modalități prin care putem evita un dezastru mult mai mare”, spune la RFI Eugen Tomac.

Șeful statului a declarat anterior că nu va accepta măsuri care duc la discriminări, dând de înțeles că nu agreează ideea unor eventuale restricții pentru persoanele nevaccinate.

Întrebat dacă angajații din sistemul sanitar și profesorii ar trebui obligați să se vaccineze, eurodeputatul a răspuns: „Cred că este o soluție care merită luată în seamă și cred că ar trebui explicată această obligativitate, pentru că discutăm de personalul sanitar, care din nefericire are în corpul său destule voci care pun sub semnul întrebării vaccinarea. Cred că este o abordare profund greșită, suntem în plină criză de sănătate, mor milioane de oameni și cred că singura soluție pentru a putea trece mai rapid prin această criză este să fim responsabili, maturi și cu mult mai multă fermitate trebuie acționat în ideea vaccinării cetățenilor într-un număr cât mai mare, fără a-i obliga, bineînțeles”.​

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: restrictii nevaccinati