x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TRAGEDIA de la Colectiv. Două funcţionare din Primăria Sectorului 4, reţinute de DNA

TRAGEDIA de la Colectiv. Două funcţionare din Primăria Sectorului 4, reţinute de DNA

07 Noi 2015   •   08:37
TRAGEDIA de la Colectiv. Două funcţionare din Primăria Sectorului 4, reţinute de DNA
Sursa foto: jinga80/Getty Images/iStockphoto

Procurorii DNA au dispus, vineri noapte, reţinerea celor două funcţionare de la Aparatul de autorizare şi control activităţi comerciale din cadrul Primăriei sectorului 4, după mai multe ore de audieri în dosarul în care se anchetează modalitatea de emitere a autorizaţiei de funcţionare pentru clubul Colectiv, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Cele două persoane au fost aduse cu mandat la DNA în jurul orei 16,00, la câteva minute după fostul primar Cristian Popescu-Piedone.

Fostul edil a fost reţinut de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, şi fals intelectual.

"În calitate de funcţionar public - primar al sectorului 4 Bucureşti, Cristian Popescu-Piedone şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, constând în încălcarea dispoziţiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prevăzute în Legea 307/12.07.2006, H.G.R. 1739/06.12.2006 şi Ordinul M.A.I. nr. 3/2011, prin aceea că a emis acordul de funcţionare nr. 3909/14.01.2015 şi autorizaţia de funcţionare cu nr. 369/14.01.2015 necesare desfăşurării activităţii de către SC Colectiv Club SRL, la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4 Bucureşti. Prin aceasta, a cauzat vătămarea drepturilor şi intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale Primăriei, în urma cărora reprezentanţii SC Colectiv Club, care au putut desfăşura activităţi de alimentaţie publică, au obţinut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei", se arată în comunicatul DNA transmis vineri seară AGERPRES.

Procurorii susţin că, pentru a autoriza funcţionarea punctului de lucru SC Colectiv Club, Cristian Popescu-Piedone a emis cele două acte administrative, respectiv acordul de funcţionare şi autorizaţia de funcţionare, prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că SC Colectiv Club îndeplinea cerinţele legale necesare avizării.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Procurorii DNA au ridicat vineri documente de la Primăria sectorului 4, Administraţia financiară, Registrul Comerţului şi ISU. 

×
Subiecte în articol: colectiv