x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Transferuri fotbalişti - Iorgulescu, urmărit penal

Transferuri fotbalişti - Iorgulescu, urmărit penal

20 Mai 2008   •   00:00

Gino Iorgulescu este urmărit penal în dosarul privind transferul unor jucători de la FC Naţional la Poli Timişoara, procurorii DIICOT prezentîndu-i ieri acuzaţiile.

Gino Iorgulescu este urmărit penal în dosarul privind transferul unor jucători de la FC Naţional la Poli Timişoara, procurorii DIICOT prezentîndu-i ieri acuzaţiile.

 

În iunie 2006, ANAF informa că a făcut o plîngere penală împotriva lui Gino Iorgulescu, preşedintele de atunci al CA al FC Naţional, a lui Constantin Iacov, dar şi a preşedintelui Asociaţiei FC Naţional 2000, Florin Ciobanu, pentru evaziune fiscală în cazul transferurilor jucătorilor Gabriel Caramarin, Gigel Coman, Gabriel Cânu, Adrian Olah şi Jon McKain la Poli Timişoara.

 

 

Cei trei sînt acuzaţi printre altele de “omisiunea cu ştiinţă a înregistrărilor în contabilitate, avînd drept consecinţă denaturarea veniturilor; omisiunea evidenţierii în actele contabile a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate; reţinerea şi nevărsarea în cel mult 30 de zile de la scadenţă a sumelor reprezentînd impozite sau contribuţii cu reţinere de sursă etc.‘‘, preciza ANAF.

 

 

Lui Florin Ciobanu, preşedinte al Asociaţiei FC Naţional 2000, i se imputa neînregistrarea în contabilitate a sumei de 1.450.000 de dolari, rezultată din transferurile lui Caramarin, Coman, Cânu şi Olah, bani încasaţi “integral, în mod nejustificat, în conturile unei alte entităţi juridice, respectiv Asociaţia Pro Naţional (n.r. – al cărei preşedinte era Gino Iorgulescu)‘‘, care nu avea nici o calitate în aceste acorduri.

×
Subiecte în articol: observator