x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Transportul CIA: România trebuie să dea explicaţii

Transportul CIA: România trebuie să dea explicaţii

de Jurnalul National    |    23 Feb 2008   •   00:00

Comisia Europeană a cerut ieri României şi Poloniei să-şi clarifice presupusul lor rol în transferul ae­ri­an de către CIA a unor deţinuţi suspectaţi de terorism

Comisia Europeană a cerut ieri României şi Poloniei să-şi clarifice presupusul lor rol în transferul ae­ri­an de către CIA a unor deţinuţi suspectaţi de terorism şi a remarcat că cele două ţări au evitat solicitările în acest sens, făcute de Executivul european. Totuşi, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Johannes Lai­tenberger, a insistat că, până la un răspuns clar din partea celor două ţări, trebuie respectată prezumţia de nevinovăţie. Scandalul zborurilor CIA a revenit joi în actualitate, după ce Casa Albă a admis că au fost comise erori în folosirea, fără ştiinţa Londrei, a unui teritoriu britanic din Oceanul Indian pentru transferul de deţinuţi bănuiţi de activităţi teroriste de către CIA.

Informaţia a fost confirmată de ministrul britanic de Externe, David Miliband, care a recunoscut că autorităţile americane au utilizat de două ori teritoriul britanic pentru a transfera în secret doi indivizi pe care Agenţia Centrală de Informaţii îi bănuia de activităţi teroriste.

×
Subiecte în articol: observator