x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trucuri simple prin care poți reduce factura la curent cu 10%

Trucuri simple prin care poți reduce factura la curent cu 10%

de Redacția Jurnalul    |    09 Apr 2024   •   13:00
Trucuri simple prin care poți reduce factura la curent cu 10%
Sursa foto: Hepta

Experții au vorbit despre cum poți reduce facturile la curent cu 10%, printr-o metodă simplă la care puțini consumatori apelează.

Facturile au crescut peste tot în lume în ultima perioadă. Potrivit useit.ro, experții au oferit mai multe trucuri prin care factura la curent poate fi redusă, fără să fie necesare sacrificii semnificative. Ci doar moduri mai eficiente de folosire a energiei. 

„Există un număr surprinzător de mici trucuri inedite pe care le poți folosi pentru a te încălzi și pentru a menține facturile mici,” a declarat David Miloshev, electrician din cadrul Fantastic Services, Marea Britanie. „Am strâns unele dintre cele pe care recomand să le țineți minte.” 

Cum poți reduce facturile la curent cu 10%

- Televizorul, chiar dacă este oprit dar stă în continuare în priză, consumă energie electrică. De altfel, cea mai mare risipă de energie provine din faptul că ţinem în priză încărcătoare sau electrocasnice pe care nu le folosim. Dacă am scoate din priză aparatura pe care nu o utilizăm, asta înseamnă o reducere de 10% la consumul de energie

- Să utilizăm un sistem de iluminat bazat pe surse led. Acest sistem de iluminat are un consum de 7-10 ori mai mic decât sursele clasice de iluminat. Putem utiliza acei senzori cu mişcare, care în momentul în care intrăm sau ieşim dintr-o cameră, îi sesizează. 

- Termostatele inteligente pot să diminueze consumul cu 20%

×
Subiecte în articol: factura economie energie curent trucuri