x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trucul simplu care te poate ajuta să te bucuri mai mult de viață

Trucul simplu care te poate ajuta să te bucuri mai mult de viață

de Redacția Jurnalul    |    28 Feb 2024   •   09:00
Trucul simplu care te poate ajuta să te bucuri mai mult de viață
Sursa foto: Shutterstock

Obișnuința ne poate strica plăcerea de a experimenta lucrurile bune din viață. Un studiu publicat de The Guardian arată că oamenii se bucură mai mult de experiențe plăcute dacă le împart în „bucăți mai mici”.

De exemplu, o masă la un restaurant elegant este mai plăcută dacă alternăm cu mese la restaurante mai simple. O masă frumoasă este plăcută, dar bucuria trăită prima oară se estompează în timp. Motivul? Obișnuința. Aceasta este tendința creierului nostru de a reacționa din ce în ce mai puțin la lucrurile care sunt constante, care nu se schimbă. Pe măsură ce ne obișnuim cu aspectele plăcute ale vieții noastre, atât cele mari, cât și cele mici, le observăm și le apreciem mai puțin. Cu excepția cazului în care întrerupem experiența.

Vacanțele pot fi mai plăcute dacă le împărțim în mai multe călătorii scurte. Conform unui sondaj făcut de o companie de turism care le-a cerut clienților din întreaga lume să își evalueze sentimentele pe parcursul vacanțelor, bucuria atingea nivelul maxim la 43 de ore după începutul vacanței. Ziua cea mai fericită era a doua zi de vacanță, când oamenii s-au orientat. După aceea, sentimentul a fost în scădere.

Un masaj este mai relaxant dacă este făcut cu pauze între sesiuni.

Creierul nostru se obișnuiește cu experiențele constante și le apreciază mai puțin. Pe de altă parte, experiențele noi declanșează o reacție mai puternică din partea creierului.

Prin urmare, pentru a ne bucura mai mult de viață, este important să variem experiențele.

Legat de experiențele neplăcute, de regulă e recomandat să terminăm o sarcină neplăcută dintr-o dată decât în pauze. Pauzele pot întrerupe obișnuința și pot face ca experiența să fie mai neplăcută în general.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: truc viata