x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TURISM / Litoralul cazinourilor şi al spa-urilor

TURISM / Litoralul cazinourilor şi al spa-urilor

de Elena Stan    |    28 Ian 2009   •   00:00

Cât mai multe cazinouri şi centre de înfrumuseţare şi tratament în staţiunile de la Marea Neagră ar putea salva turismul românesc. Udrea doreşte ca sezonul estival de anul acesta să înceapă de Paşti, adică la 19 aprilie, şi să se termine toamna târziu.



Deschiderea unor noi cazinouri pe litoral va însemna o atracţie în plus pentru o nouă gamă de turişti, potrivit Elenei Udrea, ministrul Turismului. Aceasta intenţionează să atragă investitorii pe litoral prin acordarea de facilităţi fiscale. "Vrem să aducem cazinourile pe litoral. Trebuie să vorbesc cu Ministerul de Finanţe şi să le creăm nişte facilităţi fiscale, astfel încât să-i putem atrage", a explicat Udrea.

Măsura urmăreşte îmbunătăţirea condiţiilor de pe litoralul românesc şi atragerea unui număr cât mai mare de turişti. Totodată, Udrea va încerca să convingă şi o serie de spa-uri (centre de înfrumuseţare şi tratament) să vină pe litoral. Mai mult, Udrea vrea un parteneriat cu Tarom, compania aeriană de stat, pentru a pune la dispoziţia turiştilor germani curse charter, în încercarea de a-i reatrage pe aceştia pe litoralul românesc. "Am vorbit la Târgul de la Stuttgart de acum două săptămâni cu directorul ITS pentru România şi aproape că m-a certat pentru faptul că nu facem nimic pentru a sprijini readucerea turiştilor germani în România. Mi-a spus că dacă noi nu facem ceva, vor scoate România din cataloagele lor", a declarat Elena Udrea.

SEZON. Elena Udrea doreşte ca sezonul estival să dureze mai mult decât până acum. "Vrem să-i determinăm pe hotelieri, cu toate pârghiile, pentru că nu-i putem obliga, să dea drumul turismului şi să-şi deschidă hotelurile de Paşti şi să le închidă cât mai târziu", a spus ministrul Turismului. Pentru a umple locurile goale din hotelurile de la mare, în capetele de sezon, Udrea va promova o serie de proiecte pentru tineri, care să vină în acele perioade în staţiunile de la malul Mării Negre.

PROIECT. Dacă nu se opreşte dezastrul din Vama Veche, vom face altă staţiune asemănătoare, a spus Elena Udrea. "Propunem înfiinţarea unei staţiuni cu caracteristicile pe care le avea Vama Veche, dacă situaţia din zonă se va deteriora în continuare. Niciodată n-aş fi autorizat ce s-a construit în Vamă, dar, neavând statutul de staţiune, nu putem lua nici o măsură", a declarat Udrea. Ea a adăugat că la Vama Veche situaţia este degradată şi, în prezent, există un amestec între cei care vin cu jeep-urile şi cei care ascultă manele.

×
Subiecte în articol: observator udrea