Anul trecut în luna octombrie, elevii care împliniseră 18 ani au primit o veste proastă. Guvernul îi anunţa că nu vor mai primi alocaţii chiar dacă nu au terminat liceul.
Anul trecut în luna octombrie, elevii care împliniseră 18 ani au primit o veste proastă. Guvernul îi anunţa că nu vor mai primi alocaţii chiar dacă nu au terminat liceul. În speranţa că vor reuşi să-i convingă pe demnitari să revină asupra deciziei luate, elevii din 14 judeţe au intrat în grevă japoneză, protestînd faţă de decizia Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse de a opri acordarea alocaţiei de stat pentru tinerii care devin majori în timpul şcolii. Ei au fost în grevă japoneză timp de o săptămînă şi au purtat banderole albe în timpul orelor. În afară de acest mod de a protesta, ei au strîns peste 6.000 de semnături prin care îşi manifestă nemulţumirea.
REVENIRE. La începutul anului, lucrurile s-au schimbat. Guvernul a hotărît acordarea de alocaţii tuturor elevilor care, deşi au împlinit 18 ani, sînt în continuare liceeni. Plata alocaţiilor se face de Ministerul Muncii, prin Direcţiile Judeţene de Muncă şi Protecţie Socială. Şcolile şi inspectoratele şcolare trebuie să transmită direcţiilor de muncă datele personale ale beneficiarilor. Cei pe care poştaşul nu-i va vizita la domiciliu pentru a le da alocaţiile trebuie să meargă la DJMPS pentru a fi introduşi în baza de date. Pe lîngă mandatul poştal, părinţii pot solicita deschiderea unui cont personal sau a unui card, în care să le fie virate alocaţiile.