x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un camion cu 13 militari, răsturnat în prăpastie. Cine sunt cei trei militari morți în accidentul din Argeș

Un camion cu 13 militari, răsturnat în prăpastie. Cine sunt cei trei militari morți în accidentul din Argeș

30 Iun 2017   •   09:43
Un camion cu 13 militari, răsturnat în prăpastie. Cine sunt cei trei militari morți în accidentul din Argeș

Doi dintre cei trei militari morţi, după ce un camion MApN a căzut 40 de metri în prăpastie, în judeţul Argeş, erau veterani din Afganistan. În urma soldaţilor decedaţi au rămas trei familii îndoliate şi doi copii fără tată. Alţi nouă soldaţi sunt răniţi, dar în stare stabilă, iar unul a scăpat nevătămat, în mod miraculos.

Nouă echipaje SMURD şi șase ambulanţe au fost solicitate la locul accidentului. 

Autocamionul era ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare, care se întorcea de la poligonul Cincu spre unitatea militară din Câmpulung Muscel. Într-o curbă, în apropiere de localitatea Valea Urdei, şoferul ar fi rămas fără frâne, a pierdut controlul şi a căzut aproape 40 de metri în râpă. 

Zece militari au zburat din camion, când vehiculul s-a prăbuşit în prăpastie. Unul dintre ei a murit pe loc. Alţi doi militari erau încarceraţi în cabina camionului aflat într-un echilibru precar. Risca să se prăbuşească încă 70 de metri în prăpastie.

Autorităţile din judeţul Argeş au pus în aplicare planul roșu de intervenţie.

Cine sunt cei trei militari morți în Argeș

Plutonierul-major Mihai Ionuț Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană și caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader au decedat în urma accidentului survenit în data de 29 iunie în apropierea localității Valea Urdei, județul Argeș, potrivit mapn.ro.

Plutonierul-major Mihai Ionuț Toma avea 38 de ani și era necăsătorit. Era veteran al teatrelor de operații, cu două misiuni executate în Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002.

Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era în vârstă de 32 de ani, era căsătorit și avea un copil. Executase o misiune în teatrul de operații din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008.

Caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană, avea 40 de ani, era angajat al MApN din anul 2002. Era căsătorit și avea un copil. 

Astăzi, 30 iunie, la ora 8.30, vor fi organizate în unitățile militare din țară ceremonii de comemorare a militarilor decedați în tragicul accident.

×
Subiecte în articol: accident