x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un grup de ONG-uri strânge bani pentru copiii din Siria, la Bazar Multicultural

Un grup de ONG-uri strânge bani pentru copiii din Siria, la Bazar Multicultural

de Diana Scarlat    |    30 Sep 2016   •   14:31
Un grup de ONG-uri strânge bani pentru copiii din Siria, la Bazar Multicultural

Bazarul Multicultural va ajunge și la București, în acest weekend, după ce s-a organizat la Brașov, la Medgidia și în alte orașe din țară, pe parcursul acestei veri. De această dată, la corturile amenajate în Parcul Titan, lângă biserica maramureșană, ONG-urile organizatoare vor strânge fonduri pentru copiii sirieni care au rămas în țara de origine.

„Donațiile vor fi trimise către un ONG din Siria, care se va ocupa acolo de distribuirea ajutoarelor către copiii afectați de războiul din țara lor”, explică Viorel Ene, organizatorul evenimentului. Bazar Multicultural este o expoziție produse alimentare și de obiecte din întreaga lume, prezentată publicului larg în cadrul proiectului Cunoaștere și Toleranță. „Promovăm tradițiile și obiceiurile tuturor, atât ale românilor și ale celor 22 de grupuri etnice recunoscute în România, dar și pe cele ale migranților și refugiaților. La sfârșitul acestei săptămâni și în weekendul următor vom adăuga Bazarului Multicultural și acțiunea Strângere de fonduri pentru copiii din Siria”, mai explică organizatorul.

 

Zona de Coastă a Siriei, care reprezintă 30% din suprafaţa ţării, găzduiește astăzi refugiați interni, care s-au retras din zonele de război. Sunt circa 11 milioane de sirieni, reprezentând 75% din totalul populaţiei, conform datelor oficiale. Harta ţării se actualizează în fiecare zi, în funcţie de conflictele armate din teritoriu, dar mulţi oameni încearcă să reziste în continuare. Oamenii care nu au părăsit Siria trăiesc într-o criză financiară accentuată, din cauza inflației. Nu lipsa mâncării este problema, ci prețurile care au crescut de zece ori, odată cu creșterea dolarului american pe piața siriană, în timp ce salariile au scăzut foarte mult, din cauza situației de război. Sirienii au probleme și cu raţionalizarea apei şi a energiei electrice. Cu toate acestea, sunt foarte mulți cei care nu vor să-și părăsească țara natală și așteaptă sfârșitul războiului, în timp ce alții, care au plecat din Siria, își doresc să se poată întoarce acasă.

×
Subiecte în articol: Bazar Multicultural