x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un milion de euro pentru schimbarea declaraţiilor!

Un milion de euro pentru schimbarea declaraţiilor!

de Mara Raducanu    |    05 Mai 2009   •   00:00
Un milion de euro pentru schimbarea declaraţiilor!
Sursa foto: Gabriel Petrescu/Mediafax

Ilie Alexandru, zis Sandu Geamănu, a declarat că familia lui Gigi Becali i-ar fi propus un milion de euro pentru a-i convinge pe hoţii de maşini să îşi schimbe declaraţiile în favoarea finanţatorului echipei Steaua. Tot ieri, unul din cei trei bărbaţi daţi în urmărire în cazul furtului maşinii lui Becali s-a predat la Poliţia Capitalei.



Tribunalul Bucureşti a dezbătut ieri recursul la decizia instanţei inferioare prin care s-a dispus ca Sandu Geamănu să fie cercetat în libertate. În timpul dezabaterilor, Geamănu a spus că, dacă şedinţa ar fi fost secretă, le-ar fi spus mai multe judecătorilor despre acest caz, însă cu presa în sală doreşte să se "cenzureze". Interlopul a avut aceeaşi reacţie şi miercuri, când a fost eliberat, numindu-i pe jurnalişti "câini turbaţi şi jegoşi".

"Nu sunt vinovat. Am ajuns aici din cauza presei. Jurnaliştii sunt consideraţi câinii de pază ai societăţii.
Nu toţi câinii sunt sănătoşi, mai sunt şi câini turbaţi", declara atunci Geamănu extrem de revoltat. El a declarat că i-a ajutat pe anchetatori foarte mult în acest dosar, pentru că s-au folosit ca probe imaginile filmate cu telefonul său mobil. Potrivit declaraţiilor lui Sandu Geamănu, Marian Tutilescu, fostul şef al Poliţiei Capitalei, i-ar fi pus la dispoziţie, pe vremea când era încă în funcţie, o maşină pentru a face recunoaştere în acest caz, pe parcursul anchetei fiind supus la testul poligraf.

LIBERTATE PENTRU HOŢI?
Judecătoria Sectorului 1 a emis miercurea trecută mandate de arestare preventivă pentru Tinel Nicolae, împuşcat şi agresat de gărzile lui Gigi Becali, şi pentru Paul Mihalache, acuzaţi în legătură cu sustragerea a patru autoturisme, în dosarul vizând furtul a şapte maşini de lux. În schimb, sorţii au fost încă de partea lui Ilie Alexandru, reţinut şi el în acest caz, instanţa hotărând să fie cercetat în libertate pentru şantaj şi tăinuire.

Membrii grupării lui Sandu Geamănu, specializată în furturile de maşini, cereau de la proprietarii autoturismelor răscumpărări între 6.000 şi 20.000 de euro. Potrivit procurorilor, în perioada iunie 2008-martie 2009, cei trei au sustras mai multe autoturisme de lux. Geamănu a fost reţinut în acest an pentru tentativă de omor, mai exact în ianuarie, la două zile după incidentul cu maşina lui Becali.

El a fost acuzat că a intrat împreună cu un tovarăş în casa unui rival şi că a atacat grav cu o sabie trei copii şi cinci femei. După circa o lună, judecătorii l-au eliberat din arest. Fratele său geamăn este la închisoare, având o condamnare de 23 de ani pentru trafic de droguri şi tentativă de omor.

S-A PREDAT POLIŢIEI!
Unul din cei trei bărbaţi daţi în urmărire joia trecută, după ce au primit mandate de arestare în lipsă în cazul furtului maşinii lui Gigi Becali şi altor autoturisme de lux, s-a predat ieri la Poliţia Capitalei. Acesta se numeşte Adrian Stănilă, are 31 de ani şi este din Bucureşti. Procurorii au cerut miercuri instanţei emiterea unor mandate de arestare în lipsă pentru Adrian Stănilă, Constantin Stan şi Ştefan Mărgean, după ce aceştia nu au fost găsiţi de poliţişti în urma descinderilor de marţi pentru prinderea unor persoane suspectate de furtul unor autoturisme de lux, între care şi aceea a lui Gigi Becali.

Cei trei au fost urmăriţi în noaptea de 26 spre 27 ianuarie de gărzile lui Gigi Becali, care urmăreau recuperarea autoturismului Mercedes lăsat de latifundiarul din Pipera cu motorul pornit. Pe lângă implicarea lor în dispariţia maşinii afaceristului, aceştia sunt suspectaţi că au legătură cu furtul a şapte autoturisme de lux, printre acestea, un Porsche, un Audi, un Volkswagen Touareg şi două Mercedesuri, în perioada iunie 2008-martie 2009.

×
Subiecte în articol: observator