x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un weekend fără restricţii? Fost judecător CCR: Posibilităţile de a interveni în forţă sunt limitate

Un weekend fără restricţii? Fost judecător CCR: Posibilităţile de a interveni în forţă sunt limitate

13 Mai 2020   •   15:23
Un weekend fără restricţii? Fost judecător CCR: Posibilităţile de a interveni în forţă sunt limitate

În weekend românii ar putea avea un vid legislativ întrucât legea privind starea de alertă ar putea fi adoptată abia luni. Fostul judecător CCR Toni Greblă spune că posibilităţile forţelor de ordine de a interveni dacă nu sunt respectate măsurile de protecţie sunt limitate.

În weekend-ul care urmează, autorităţile nu au decât să se bazeze pe seriozitatea românilor că o să păstreze măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului. Asta pentru că sunt mari şanse ca sfârșitul de săptămână să fie unul fără restricţii, deoarece legea privind starea de alertă ar putea să nu intre în vigoare.

„Din păcate, vom avea un vid legislativ în acest weekend. Sigur că posibilităţile de a interveni în forţă, de coerciţie, sunt foarte limitate”, a spus, pentru MEDIAFAX, fostul judecător CCR Toni Greblă.

În aceste condiţii, şefii Guvernului se aşteaptă ca oamenii să dea dovadă de responsabilitate.

„Am atras atenţia încă de acum două săptămâni, înainte să ajungem în această situaţie, prin faptul că Guvernul nu s-a hotărât nici în ultimul moment ce fel de măsuri să ia. Şi în funcţie de măsură, trebuia să vadă ce stare va fi instaurată”, a mai spus Toni Greblă.

Starea de urgenţă încetează din 15 mai, iar legea privind starea de alertă ar putea intra în vigoare abia luni. Legile intră în vigoare abia după 3 zile de la data publicării în Monitorul Oficial. Termenul de trei zile se calculează pe zile calendaristice, începând cu data publicării şi expiră la ora 24:00 a celei de-a treia zi.

Mediafax

×
Subiecte în articol: restrictie CCR