x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Unde se vor bloca drumurile marţi şi miercuri! Fiţi deştepţi, vine vâjul, lăsaţi maşinile acasă!

Unde se vor bloca drumurile marţi şi miercuri! Fiţi deştepţi, vine vâjul, lăsaţi maşinile acasă!

23 Noi 2013   •   17:26
Unde se vor bloca drumurile marţi şi miercuri! Fiţi deştepţi, vine vâjul, lăsaţi maşinile acasă!
Sursa foto: TIBI BOLOGH / MEDIAFAX FOTO

Prognoza este clara, fara dubii: de luni noapte incepe sa ninga. Pentru ca sunteti prietenii nostri, va dam cateva sfaturi de vreme rea.

Luni ploua in draci; daca plecati cu masina de acasa, la treaba, seara intoarcerea va fi un cosmar in traficul din Bucuresti. De la Baneasa pina in Drumul Taberei contati usor pe doua ore. La fel spre Balta Alba sau Giurgiului. Mai ales ca dupa ora 18 ploaia se transforma in lapovita, apoi in ninsoare adevarata. Utilajele primariei nu au ce face in puhoiul de masini.

Marti, lapovita si zapada vor da alte dureri de cap. Timpul pana la destinatie , cel obisnuit,  creste de cel putin 4 ori. Nu va aventurati sa iesiti din ora spre Brasov. Dupa Sinaia , spre Predeal si pe serpentinele de la Timis va fi jale. In plus bate si vantul tare. Trecatorile din munti - Gutai, Prislop - se blocheaza  din cauza tirurilor fara echipament de iarna si care aluneca in santuri.

Miercuri, zapada de peste noapte ingheață;. sare nu e, clorura e scumpa. Utilajele de interventie raman blocate in trafic, unii isi lasa masinile in mijlocul strazii, Va fi haos! Sfatul e limpede: luati metroul, tramvaiul, autobuzul sau stati pe linga  casele voastre. Chiar si trenul  e mai bun intre localitati , ocoliti microbuzele sanii, cu cauciucuri linse.

Tabloul nu e sperietoare, ci , repet un sfat de urmat pentru prietenii cu scaun la cap. Francezii au patit-o rau zilele trecute. De la Lyon spre Grenoble. Prima zapada a blocat autostrada iar  aeroportul Saint Exupery si-a inchis cateva piste. In Alpi si Pirinei  multe localitati au ramas fara electricitate, zeci de mii de oameni au fost blocati in trafic. Senatorii din regiune au interpelat ministrul transporturilor. La noi vor fi doar blocaje si reporteri isterizati, cu apeluri disperate de la soferi blocati  in drum. Daca ascultati sfatul nostru puteti vedea isteria nationala la televizor, cu o cana de vin fiert alaturi. Butonati, butonati, titlurile vor fi aceleasi.

×