x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Universitatea Bucureşti: Lucrarea de disertaţie a secretarului de stat Ştefania Vasilica Duminică Voicu este un plagiat

Universitatea Bucureşti: Lucrarea de disertaţie a secretarului de stat Ştefania Vasilica Duminică Voicu este un plagiat

de Agerpres    |    21 Feb 2014   •   17:17
Universitatea Bucureşti: Lucrarea de disertaţie a secretarului de stat Ştefania Vasilica Duminică Voicu este un plagiat

Lucrarea de disertaţie a secretarului de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale Ştefania Vasilica (Duminică) Voicu este un plagiat integral al lucrării altei persoane, arată raportul întocmit de Comisia de etică a Universităţii Bucureşti.

Comisia de etică solicită rectorului Universităţii Bucureşti, Mircea Dumitru, să propună Consiliului Naţional de Etică să retragă titlul de master acordat pentru această lucrare de disertaţie.

"Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti solicită rectoratului Universităţii din Bucureşti să propună Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării să retragă doamnei Ştefania Duminică titlul de master acordat pentru această lucrare de disertaţie. Comisia de Etică este preocupată de faptul că un demnitar al statului, dar membru al comunităţii academice, este într-o gravă culpă care contribuie la decredibilizarea Educaţiei în România. Chiar dacă o lege specială dedicată demnitarilor aflaţi în culpă academică îi sustrage pe aceştia judecării de către comunitatea care le-a acordat titlurile academice, Comisia de Etică atrage atenţia asupra acestui caz care pune sistemul educaţional românesc într-o lumină foarte proastă", se mai arată într-un comunicat al Comisiei de Etică.

Ştefania Vasilica (Duminică) Voicu ar fi plagiat în 2012 o lucrare apărută în 2008.


×