x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Valeriu Tabără: “Legumele româneşti sunt sigure pentru consumatori”.

Valeriu Tabără: “Legumele româneşti sunt sigure pentru consumatori”.

06 Iun 2011   •   14:40
Valeriu Tabără: “Legumele româneşti sunt sigure pentru consumatori”.

UPDATE: Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara a anuntat ca producatorii de castraveti din Romania vor fi despagubiti cu 247.200 de euro, in conditiile in care pierderile estimate de acestia se cifreaza la noua milioane de euro. Tabara a anuntat ca va solicita Comisiei Europene solutii pentru suplimentarea sumelor alocate pentru despagubiri

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca legumele produse in tara noastra pot fi consumate cu incredere, recomandand romanilor sa spele fructele si legumele inainte de a le consuma.

“E.coli este o infectie exterioara si nu una in interiorul plantelor. Orice fruct sau leguma trebuie spalata', a declarat Tabara. Ministrul a fost completat de presedintele Autoritatii Nationale Sanitar - Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Radu Roatis Chetan, care a anuntat ca pe teritoriul Romaniei nu au fost depistate, pana in prezent, legume infestate.

Pe de alta parte, conform AFP, Comisia Europeana intentioneaza sa propuna compensatii financiare pentru a ajuta producatorii de legume si fructe afectati de criza declansata de epidemia de E.coli din Germania, care a provocat deja 22 de morti si peste 1.000 de imbolnaviri.

×