x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vasile Bodnar: Mi se impută că am redus mortalitatea în spital

Vasile Bodnar: Mi se impută că am redus mortalitatea în spital

05 Mai 2009   •   00:00

Şeful Spitalului Municipal din Sighetu Marmaţiei, Vasile Bodnar, afirmă că i se pare "jenant" să se afle pe lista managerilor demişi de MS, spunând că i se impută faptul că a redus mortalitatea în spital, respectiv investiţiile privind reabilitarea unor secţii şi înfiinţarea altora.

Vasile Bodnar a declarat, astăzi, pentru Mediafax, că i se pare "jenant" faptul că a fost trecut pe lista cu situaţia directorilor al căror contract de management încetează din cauza nerealizării corespunzătoare a indicatorilor propuşi. El a afirmat că nu a primit o înştiinţare oficială privind demiterea sa.

"Este jenantă situaţia pentru că în ultimii ani în care am condus Spitalul Municipal acesta aproape că a fost schimbat din temelii. Mi se impută faptul că am redus mortalitatea în spital, dar chiar dacă aş fi ştiut de la început că acesta este un motiv al schimbării mele tot acelaşi lucru l-aş fi făcut, pentru că e un lucru bun să poţi să ai decese mai puţine în unitate", a spus Bodnar.

El a menţionat că a reuşit să reabiliteze 80 la sută din secţiile unităţii, chiar să înfiinţeze una de oncologie, dar a recunoscut că acest lucru a dus la cheltuieli "ceva mai ridicate", care i-au şi fost imputate.

Bodnar a spus că nu se poate face performanţă decât cu bani, dar că toate acestea au presupus "muncă titanică şi devotament", iar acum i se pare "jenant" să se regăsească pe o listă cu directori demişi din motive de manageriat.

Vasile Bodnar este membru PDL, iar potrivit negocierilor politice dintre liderii PSD şi PDL, postul de director al Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei a fost atribuit PDL, cel propus fiind tocmai Bodnar.El a candidat, anul trecut, pentru postul de primar, iar în toamna lui 2008 a aspirat la o funcţie de parlamentar.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a demis, luni, 73 de manageri de spitale şi centre de sănătate, pentru nerealizarea indicatorilor din contractul de management. (V.A.)

 

×
Subiecte în articol: observator