x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vicepreşedintele CJ Mureş, anchetat de procurori pentru fals

Vicepreşedintele CJ Mureş, anchetat de procurori pentru fals

22 Apr 2009   •   00:00

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat procurorii mureşeni cu privire la un posibil fals în declaraţiile de interese comis de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Arpad Szabo, verificat de inspectorii de integritate în urma nedepunerii acestor documente în termenele legale.

"Urmare a nedepunerii declaraţiei de avere şi de interese în termenele prevăzute de Legea 144 din 2007, ANI a demarat procedura de verificare a averii domnului Szabo Arpad, în conformitate cu prevederile legale. Din verificările efectuate s-a constatat faptul că acesta nu a menţionat în declarația de interese depusă pentru anul fiscal 2007 şi completată la data de 25.07.2008 calitatea de asociat la SC Kumatraf SRL, cu sediul în Miercurea Nirajului, Judeţul Mureş, şi nici calitatea de administrator al SC Servagromec Mureş SA, cu sediul în Municipiul Târgu Mureş. Menţionăm faptul că în declaraţia de interese acesta menționează doar calitatea de acționar la SC Servagromec Mureş SA", se arată într-un comunicat de miercuri al ANI.

Inspectorii de integritate au mai descoperit şi faptul că Szabo Arpad "deţine şi calitatea de comerciant persoană fizică", informaţie care nu apare nici ea în declaraţia de interese depusă de acesta pentru anul fiscal 2007.

Conform Legii 161 din 2003, funcţia de vicepreşedinte de consiliu judeţean este incompatibilă cu aceea de comerciant persoană fizică, administrator sau membru al Consiliului de Administraţie la societăţile comerciale.

"Aceste aspecte au fost apreciate ca fiind indicii temeinice privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de articolul 292 din Codul Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, motiv pentru care s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Targu Mureş. Verificările Agenţiei Naţionale de Integritate au fost suspendate până la soluţionarea cauzei de către organul judiciar", se mai arată în documentul citat.
Agerpres

×
Subiecte în articol: observator mureş