x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Victor Spirescu, cel mai cunoscut imigrant român în Marea Britanie, a fost concediat. Care a fost motivul

Victor Spirescu, cel mai cunoscut imigrant român în Marea Britanie, a fost concediat. Care a fost motivul

09 Ian 2014   •   17:02
Victor Spirescu, cel mai cunoscut imigrant român în Marea Britanie, a fost concediat. Care a fost motivul

Primul imigrant român care a mers în Marea Britanie după eliminarea restricţiilor pe piaţa muncii a fost concediat de la spalătoria auto la care se angajase, relatează site-ul ziarului The Times, potrivit mediafax.ro.

Românul Victor Spirescu, în vârstă de 30 de ani, a ajuns în Marea Britanie pe 1 ianuarie, fiind întâmpinat pe Aeroportul Luton de jurnalişti şi de parlamentarul laburist Keith Vaz, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Interne din Camera Comunelor.

Cazul său a fost mediatizat, în contextul polemicilor din Marea Britanie privind românii şi bulgarii care ar fi putut veni în ţară după eliminarea restricţiilor pe piaţa muncii.

Românul începuse să lucreze din 2 ianuarie la o spălătorie auto din Biggleswade (comitatul Bedfordshire), dar a fost concediat. Potrivit ziarului The Times, şeful său a fost nemulţumit de faptul că vorbea frecvent la telefon în timpul serviciului. 

×