x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO Sindicaliştii Sanitas ameninţă cu procese ”Testarea personalului medical trebuie făcută pe banii angajatorului, nu pe cei ai angajatului!”

VIDEO Sindicaliştii Sanitas ameninţă cu procese ”Testarea personalului medical trebuie făcută pe banii angajatorului, nu pe cei ai angajatului!”

de Alice Petrescu    |    19 Iul 2021   •   13:24
VIDEO Sindicaliştii Sanitas ameninţă cu procese ”Testarea personalului medical trebuie făcută pe banii angajatorului, nu pe cei ai angajatului!”
Sursa foto: Victor Stroe

Federatia Sanitas amenință Ministerul Sănătății cu procese, după ce Ioana Mihăilă a anunțat că personalul medical care refuză vaccinul anti-COVID se va testa periodic din luna septembrie, din bani proprii.

 

Cadrele medicale, contranse să se vaccineze. Daca refuza vor plăti testul din buzunar 

Viorel Huşanu, preşedintele Sanitas, spune că sunt între 30 şi 40% dintre cadrele medicale care nu s-au vaccinat.

"Din estimarea noastră, sunt între 30 şi 40% dintre cadrele medicale care nu s-au vaccinat. 2.500 de salariaţi din 8.500 de la spitalele din subordinea Primăriei Bucureşti nu sunt vaccinaţi.

Cu siguranţă vom apela la avocaţi, am apelat deja la unii, şi vom acţiona în instanţă de fiecare dată când va exista un caz de obligare de vaccinare sau testare pe banii salariaţilor", a spus Viorel Hușanu, luni, într-o intervenţie telefonică, la Antena3.

In plus, președintele Sanitas a explicat că nu se opune testării, însă federația dorește ca aceasta să fie pe banii angajatorului, nu ai salariaților.

Potrivit acestuia, o infirmieră cu un salariu de 2.000 de lei nu poate fi obligată să se testeze de 4 ori pe lună și să consume astfel jumătate din salariu pe teste.

×
Subiecte în articol: federatia sanitas procese