x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vlas, ameninţată cu poliţia instanţei pentru deranjarea şedinţei în dosarul FNI

Vlas, ameninţată cu poliţia instanţei pentru deranjarea şedinţei în dosarul FNI

13 Apr 2009   •   00:00

Preşedintele completului de judecată care dezbate, luni, recursul în dosarul FNI i-a atras atenţia Ioanei Maria Vlas că, în timpul procesului, a deranjat solemnitatea şedinţei de judecată cu diverse comentarii şi a avertizat-o că dacă nu încetează, va lua împotriva ei măsuri de poliţie a instanţei.



Magistratul a avertizat-o pe Vlas că va lua acete măsuri împortiva ei, nefiind "posibilă şi permisă o astfel de atitudine".

Judecătorul a mai precizat că a fost înţelegător cu inculpaţii, atâta vreme cât le-a permis acestora să ia loc în banca arestaţilor, în condiţiile în care şedinţa este "lungă şi obositoare', deşi, potrivit procedurii, ar fi trebuit să stea în picioare.

Vlas a încercat să se apere, spunând că nu a comentat în niciun fel depoziţiile apărătorilor din proces. Judecătorul a întrerupt-o, cerându-i să ia loc şi să asculte în linişte pledoariile avocaţilor.

Dezbaterile în dosarul FNI au fost reluate, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Procesul a fost suspendat o oră, timp în care a fost citat lichidatorul judiciar al firmei SOV Invest.

Dosarul FNI a ajuns în faza de recurs la ICCJ, după ce Curtea de Apel Bucureşti a condamnat-o pe Ioana Maria Vlas la 10 ani de închisoare, pedeapsă scăzută de la 13 ani, pe motiv că aceasta a fost sinceră atât pe parcursul anchetei cât şi al procesului FNI şi pentru că s-a prezentat la instanţă chiar şi după punerea sa în libertate, după cum se arăta în motivarea instanţei care a dat sentinţa în 18 iunie.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator