x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Năstase - Intrarea in guvern, "o greşeală"

Adrian Năstase - Intrarea in guvern, "o greşeală"

de Lavinia Dimancea    |    30 Noi 2007   •   00:00

PSD nu trebuie să intre la guvernare alături de PNL, dar nici să susţină o moţiune de cenzură impotriva Guvernului condus de Călin Popescu Tăriceanu. Declaraţia ii aparţine fostului premier Adrian Năstase şi reflectă opiniile existente in cadrul grupării Iliescu.

"Practic, in momentul de faţă, PSD-ul nu mai este văzut nici măcar ca principala forţă a opoziţiei. (...) PSD-ul e intre scaune, oscilănd dacă să intre la guvernare cu PD-ul sau cu PNL-ul sau să stea in opoziţie. Dar o opoziţie pe care va trebui s-o definească. Eu cred că in momentul de faţă a discuta intrarea la guvernare cu Partidul Naţional Liberal ar fi o greşeală", a spus Adrian Năstase la Realitatea TV. El a explicat că o astfel de decizie ar afecta şi mai tare identitatea partidului şi ar crea "un drum liber extraordinar" pentru Partidul Democrat in zona de opoziţie.

SFATURI. In acest context, fostul premier a arătat că social-democraţii trebuie să-şi stabilească acum strategia pentru alegerile locale şi parlamentare de anul viitor şi, din acest punct de vedere, "să hotărască conjunctural cum procedează cu acţiunile Partidului Democrat, cum se poziţionează faţă de actualul Guvern pe care, după părerea mea, ar trebui să-l sprijine conjunctural şi nu numai, pe anumite teme importante".

×
Subiecte în articol: politic