x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alegeri - Vedete in campanie

Alegeri - Vedete in campanie

28 Oct 2004   •   00:00

POLITIC

Partidele si candidatii fac orice pentru un vot in plus, inclusiv spectacole in aer liber cu vedete ale momentului. Motiv pentru care campania electorala pentru alegerile generale din noiembrie se anunta una… foarte ritmata. Campania electorala pentru alegerile generale din noiembrie care incepe astazi se anunta una… foarte ritmata. Unele partide si candidatii lor si-au facut deja planul si vor sa organizeze spectacole in aer liber la care sa invite vedete ale momentului.
DANA PICIU, SILVIU SERGIU, OANA STANCU

Click pentru a mari imaginea
GRATIS. Bodo de la Proconsul il va ajuta pe tata-socru in campania electorala
Ca si la alegerile din iunie, cand romanii au fost imbiati sa-si aleaga primarii si consilierii locali si judeteni pe diverse ritmuri, si la scrutinul din noiembrie electoratul va fi imbiat cu muzica la vot. Daca in cazul unor partide distrarea romanilor inainte de vot se face pe bani grei, alte formatiuni o fac gratuit. Si aceasta pentru ca au avut grija sa atraga artisti in randurile lor.

PREFERATII FILIALELOR. Alianta Dreptate si Adevar PNL-PD nu are in strategia sa folosirea artistilor ca sustinatori ai formatiunii sau ai candidatului sau la Presedintie, ne-a spus ieri directorul de campanie al ADA, Vasile Blaga. Artistii care vor aparea in campanie sunt la alegerea organizatorilor din filialele judetene, a mai precizat el. Pana acum, filialele PD si PNL i-au preferat pe Pavel Stratan la Neamt, pe ASIA si Mircea Baniciu la Iasi, pe Voltaj la Constanta sau pe Nicolae Furdui Iancu la Suceava.
Click pentru a mari imaginea
PE DOUA FRONTURI. Furdui Iancu va canta si pentru Alianta, si pentru el
Ultimul nu este insa doar un solist angajat de politicieni, Furdui canta practic pentru propriul loc de senator. El este de mai multi ani membru PNL, a activat ca membru al Consiliului Judetean, iar acum este candidat pe listele Aliantei la Hunedoara, pentru un loc eligibil de senator. Un alt interpret de muzica populara, Aurel Tamas, este si el membru al Aliantei. Celor mai sus li se adauga un caz aparte: cel al trupei ProConsul, al carei solist, Bodo, este nimeni altul decat ginerele prezidentiabilului Traian Basescu. De altfel, Bodo a si anuntat ca in campanie va canta gratuit pentru socrul sau. Pe langa acestia, un element comun al manifestarilor PNL-PD va fi fondul sonor asigurat de trupa Morometzii - live sau pe CD - melodia acestora "Romania, trezeste-te" devenind un fel de imn al Aliantei Dreptate si Adevar.

SPECTACOL PRM. Partidul lui C. V. Tudor pregateste pentru aceasta campanie electorala cate un spectacol mare in fiecare municipiu resedinta de judet al tarii, dar si in Bucuresti. Cea mai mare actiune de acest gen va fi, evident, in Capitala si se va desfasura cel mai probabil in Piata Revolutiei. Aceasta va costa intre 14.000 si 18.000 de euro. Deocamdata insa nu s-a stabilit decat "reteta" acestui spectacol, dupa cum ne-a declarat coordonatorul campaniei PRM, Nicolae Vasilescu. "Suntem la stadiul discutarii si stabilirii bugetului pentru campanie si cam intr-o saptamana vom stabili pe cine chemam la spectacol. Vom folosi atat vedete de televiziune, cat si cantareti de muzica populara si usoara, pentru ca vrem ca spectacolul nostru sa atraga toate categoriile de electorat, de toate varstele", a spus Vasilescu. Pentru moment, peremistii sunt preocupati de finalizarea si depunerea listelor electorale, dupa care vor discuta si despre campania electorala. Inca nu s-a hotarat participarea la spectacolul din Capitala a vedetelor partidului, deputatii si cantaretii de muzica populara Irina Loghin si Ion Dolanescu, care vor fi probabil menajati pentru ca vor avea destul "de lucru" in acest sens in judetele pentru care candideaza.

TRUPE DIN UNGARIA. Pentru intrarea oficiala in campania electorala, UDMR va aduce in Romania doua trupe rock foarte cunoscute in Ungaria. Este vorba de Republik si Edda. Prima va concerta astazi la Targu Secuiesc si Oradea, iar cea de-a doua trupa are programata o aparitie scenica la Targu-Mures. Uniunea nu se va opri aici si intentioneaza sa poarte tratative si cu alte formatii cunoscute, inclusiv o serie de trupe romanesti, in special trupe rock, muzica ce este pe placul electoratului maghiar.

FARA CONCERTE. Spre deosebire de campania electorala de la alegerile locale, cand a organizat un mega-turneu in care au cantat Cristiana Raduta, Animal X si Sistem, PSD a renuntat in perspectiva generalelor la serviciile unor artisti care sa distreze electoratul. Astfel ca partidul de guvernamant nu va mai organiza concerte pentru alegatori. Cel putin aceasta este strategia de la centru. Nu este exclus insa ca filialele teritoriale sa arvuneasca o serie de nume cunoscute din showbiz-ul romanesc, care sa dea o mana de ajutor la castigarea bunavointei electoratului.

FOTBAL SI MUZICA

Presedintele Partidului Tineretului Democrat, Raj Tunaru, va organiza si el cateva spectacole, pe stadioane, la Petrosani si probabil pe Nationalul din Bucuresti. Tunaru a ales aceste locuri pentru ca inainte de spectacole membrii PTD vor juca cate o partida de fotbal cu echipele locale. Spectacolele vor cuprinde toate genurile de muzica: pentru tineri, populara, usoara, manele. Printre cei care vor fi invitati sa cante in aceste spectacole se numara Aurelian Temisan si Adrian Enache (membri ai partidului lui Tunaru), Adrian Copilul Minune, acum Adi de Vitto, care inca nu a hotarat daca devine membru PTD, desi a fost invitat, fetele de le Blondy, Pepe, Holograf. Raj Tunaru estimeaza ca pretul acestor spectacole va fi 5.000 de euro. (Dana Piciu)
×
Subiecte în articol: politic muzica campanie