x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu cere vot deschis la Legea amnistierii: În caz contrar, PNL părăseşte sala

Antonescu cere vot deschis la Legea amnistierii: În caz contrar, PNL părăseşte sala

10 Dec 2013   •   14:51
Antonescu cere vot deschis la Legea amnistierii: În caz contrar, PNL părăseşte sala

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, astăzi, că liberalii sunt categoric împotriva Legii amnistierii, pentru care cer vot deschis în Camera Deputaţilor, iar dacă solicitarea nu le va fi acceptată vor părăsi sala.

"În mod categoric grupul PNL - s-a luat o decizie, s-a şi formalizat prin vot în acest sens - este împotriva acestei legi (a amnistierii - n.r.), este pentru un vot deschis şi, în cazul în care o majoritate a Parlamentului va decide vot secret, liberalii se vor retrage de la vot", a precizat Antonescu, după şedinţa de grup a deputaţilor PNL.

Comisia juridică a aprobat luni seară, în şedinţă secretă, această lege, care a intrat în plen fără ca raportul comisiei să fie public.

Camera Deputaţilor a admis, prin vot, cu unanimitate, 23 de amendamente la Legea amnistierii şi graţierii unor pedepse de până la 7 ani, prezente în Raportul Comisiei juridice, în condiţiile în care raportul nu figura nici pe site-ul Comisiei, nici pe cel al Camerei Deputaţilor.

Anterior, grupurile parlamentare ale PNL, PDL şi PPDD au anunţat că vor vota, la sesiunea de vot final, împotriva Legii amnistierii.


×
Subiecte în articol: crin antonescu legea amnistierii gratiere