x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Parafarea de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu UE este un moment istoric crucial

Antonescu: Parafarea de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu UE este un moment istoric crucial

29 Noi 2013   •   15:49
Antonescu: Parafarea de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu UE este un moment istoric crucial

Președintele Senatului, Crin Antonescu, afirmă că parafarea de către Chișinău a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană la Summitul Parteneriatului Estic trasează pentru Republica Moldova direcția ireversibilă către UE.

"În numele Senatului României, salut parafarea de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană în cadrul Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius. Ne aflăm în fața unui moment istoric crucial, care trasează pentru Republica Moldova direcția ireversibilă către Uniunea Europeană. Este un pas important pentru Moldova, care a înregistrat în ultimii ani progrese consistente în relația cu Uniunea Europeană și sunt convins că își va îndeplini și în continuare toate angajamentele asumate în acest amplu proces de integrare în structurile europene", a subliniat Antonescu, potrivit unui comunicat al Senatului, citat de Agerpres.

De asemenea, Crin Antonescu a reamintit că România susține fără rezerve drumul european al Republicii Moldova.

"În calitatea sa de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, România va face din accederea Republicii Moldova la spațiul european un obiectiv prioritar al politicii sale externe. Tema aderării Moldovei se va afla în mod constant pe agenda noastră în interiorul Uniunii Europene și ne vom canaliza toate eforturile la nivel parlamentar și guvernamental ca procesul integrării să continue într-un ritm accelerat", a mai spus președintele Senatului.

×