x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Parlamentarii PNL nu vor vota Legea amnistiei

Antonescu: Parlamentarii PNL nu vor vota Legea amnistiei

13 Dec 2013   •   15:07
Antonescu: Parlamentarii PNL nu vor vota Legea amnistiei

Parlamentarii PNL nu vor vota legea amnistiei și cer scoaterea ei de pe ordinea de zi, a declarat vineri președintele PNL, Crin Antonescu, după ședința BPN.

"În legătură cu modificările la Codul Penal, vom vota împotriva acestor modificări, toate în bloc pentru a nu exista discuții. În același timp, solicităm Guvernului și Ministerului Justiției să pregătească, în deplină transparență, în consultare cu toți cei care sunt calificați pentru asta, un proiect de modificare care să rezolve acele probleme care există într-adevăr în actualul Cod Penal și care sunt rezolvări destinate să îmbunătățească structura și calitatea acestui cod", a spus preşedintele PNL.

Întrebat dacă această propunere către Guvern și Ministerul Justiției nu înseamnă de fapt amendarea legii, Antonescu a răspuns că nu.

"Se construiește la vedere un proiect de modificare, acolo unde se consideră că este cazul, prin consultare cu toată lumea, în deplină transparență, lucruri care să fie argumentate, pe care să le discutăm toți, și instituțiile instituțiile din sistemul judiciar și Asociația Magistraților, să fie supuse unei dezbateri publice și să fie asumate de Guvernul nostru cu sprijinul majorității parlamentare de la Ministerul Justiției. Așa mi se pare drumul cel mai scurt, cel mai clar și cel mai corect", a mai spus Crin Antonescu.

×