x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Apelul lui Tăriceanu o salvează pe Elena Udrea?

Apelul lui Tăriceanu o salvează pe Elena Udrea?

de Georgiana Ionita    |    18 Oct 2016   •   09:43
Apelul lui Tăriceanu o salvează pe Elena Udrea?
Sursa foto: ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO

Deputații vor arăta astăzi dacă au ținut cont de apelul președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, de a nu mai vota nicio cerere de ridicare a imunității până la alegerile din decembrie. Parlamentarii vor supune azi la vot cererea procurorilor în cazul Elenei Udrea, după ce Comisia juridică a Camerei Depuțaților a dat ieri aviz pozitiv solicitării DNA.

“Intrarea mea în campanie enervează foarte tare. Deşi iniţial am vrut să mă retrag după ce am fost chemată la DNA pentru dosarul cu campania din 2009, am decis să duc adevărul mai departe“, a declarat Elena Udrea după audierile din Comisia juridică.

Salvarea fostului ministru al Turismului ar putea veni din partea lui C.P. Tăriceanu, asta dacă deputaţii vor asculta sfatul fostului premier. Preşedintele Senatului a făcut un apel către parlamentarii din ambele Camere "să refuze a se mai pronunţa în vreun fel până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA". Acuzat că obstrucţionează Justiţia, Tăriceanu a reacționat, catalogând apelul său drept "un bun turnesol pentru a vedea cine are nevoie în campania electorală de ajutorul DNA".

“Nu moare nimeni două luni”

Elena Udrea, în schimb, s-a arătat încântată de apelul lui Tăriceanu, considerându-l o solicitare logică pentru că "implicarea DNA în campania electorală este evidentă".

"Faptul că numai unora li se fac dosare penale în campanie iarăşi este o dovadă că există această implicare a activităţii doamnei Kovesi în campanie. Până la urmă, nu moare nimeni dacă mai stai două luni să treacă campania electorală şi după aceea noul Parlament să se pronunţe", a spus fosta şefă PMP. Săptămâna trecută, DNA a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a fostului ministru al Turismului Elena Udrea, în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009 a lui Traian Băsescu, în care ar fi suspectată şi de două infracţiuni de instigare la luare de mită, pentru care se impune extinderea urmăririi penale în cauza în care este cercetată deja, sub control judiciar, pentru cinci fapte de spălare de bani.

Preşedintele CSM Mircea Aron a sesizat ieri Inspecţia Judiciară cu privire la apelul adresat parlamentarilor de către preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu

×