x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Aripa Iliescu loveşte in Dăncu

Aripa Iliescu loveşte in Dăncu

de Aniela Nine    |    Lavinia Dimancea    |    01 Noi 2007   •   00:00
Aripa Iliescu loveşte in Dăncu
Sursa foto: VLAD STAVRICA/

In PSD s-a ales praful de moratoriu, un nou război izbucnind intre Grupul de la Cluj şi tabăra Iliescu. Pentru că Vasile Dăncu a atacat "javrele bătrăne" din partid, Nicolae Văcăroiu l-a invitat afară din partid, iar Sorin Oprescu i-a reproşat "maturitatea nesimţită".

CONFLICT - "Javrele bătrăne" incing spiritele in PSD

In PSD s-a ales praful de moratoriu, un nou război izbucnind intre Grupul de la Cluj şi tabăra Iliescu. Pentru că Vasile Dăncu a atacat "javrele bătrăne" din partid, Nicolae Văcăroiu l-a invitat afară din partid, iar Sorin Oprescu i-a reproşat "maturitatea nesimţită". Iliescu a acuzat limbajul de mahala.

PSD a luat foc după ce Vasile Dăncu a declarat marţi, intr-un cotidian clujean, că "trebuie eliminate javrele bătrăne pentru care partidul este doar o cărpă de şters pe picioare" şi că "trebuie să terminăm urgent cu resturile bolşevice şi cu sinecurile pentru scursorile vechiului regim". "Un ton de mahala", a reacţionat Ion Iliescu marţi seara, la Realitatea TV. "Nu mă cobor la nivelul lui. Ce spune dl Dăncu acolo mă lasă rece. Nu mă interesează dl Dăncu in general", a completat ieri Iliescu, refuzănd să comenteze mai mult atacul clujeanului.

In schimb, apropiaţii acestuia l-au pus la zid pe fostul vicepreşedinte al PSD pentru declaraţiile făcute, mesajul acestuia fiind clar unul cu bătaie la preşedintele de onoare al partidului. "Eu cred că domnul Dăncu a avut o copilărie nefericită, şi acum are o maturitate nesimţită. Dăncu trebuie să revină la un limbaj urban, nu acolo unde se situează acum, la nivelul semnelor", a spus Sorin Oprescu. Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a fost şi mai ferm, ajungănd pănă la a-l invita pe clujean afară din partid. "Eu nu ştiu ce caută dănsul in PSD. Să işi vadă de treabă, să işi facă un partid, să se ducă in altă parte. De doi ani este problema cu domnul Dăncu. Eu i-am spus-o şi direct: «Domnule, nu te regăseşti in partidul ăsta. Vezi-ţi de treabă şi du-te in altă parte»", a arătat Văcăroiu.

DE PARTEA CEALALTa. Deşi apărătorii lui Iliescu au pledat pentru discutarea cazului in conducerea partidului, liderul PSD, Mircea Geoană, nu a vrut să se pronunţe, acuzănd doar faptul că, deşi interviul a fost realizat in urmă cu căteva săptămăni, a fost publicat abia acum, din raţiuni ce ţin strict de campania electorală pentru Parlamentul European. Mai mult decăt atăt, el a precizat că "moratoriul convenit la Braşov asupra partidului este respectat de toată lumea" şi că discuţiile despre viitorul PSD vor fi reluate după alegerile din 25 noiembrie. Secretarul general Titus Corlăţean s-a arătat şi el indulgent in faţa declaraţiilor lui Dăncu. "Suntem social-democraţi, indiferent de cum putem să ne numim intre noi. Putem fi şi aroganţi, şi filfizoni, putem fi şi bolşevici, mai tineri sau mai bătrăni. Suntem social-democraţi", a spus Corlăţean.

lavinia.dimancea@jurnalul.ro

aniela.nine@jurnalul.ro

Atac pe blog

Vasile Dăncu nu-şi ascunde aversiunea faţă de Ion Iliescu nici pe blogul personal. "Recent, Ion Iliescu a jignit toată conducerea PSD, dar nimeni n-a ripostat. Toţi s-au făcut că nu observă, alţii şi-au şters scuipatul discret, şi alţii, mai rău, şi-au pus scuipatul in albumul foto de familie... doar venea de la un personaj cunoscut al istoriei noastre", scrie clujeanul pe blog, făcănd probabil referire la afirmaţiile lui Iliescu de la aniversarea Partidului Socialist Romăn, cănd i-a numit pe liderii social-democraţi "filfizoni" şi "aroganţi".

×
Subiecte în articol: politic psd iliescu